Acu Ilića je jedno dugo pratilo i mučilo: Velika je to kočnica u životu, dobro je da mi je sin nema!

10.06.2023

00:31

0

Objašnjava i kako je tačno otišao pod reflektore, u pevače, iako nije od onih koji vole da se ističu

Acu Ilića je jedno dugo pratilo i mučilo: Velika je to kočnica u životu, dobro je da mi je sin nema!
Aca Ilić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Aca Ilić otvorio je dušu pa ispričao kako je postao pevač samo zahvaljujući ogromnoj ljubavi prema muzici. Svojevremeno, inače, upisao je bio Pravni fakultet, ali nikako sebe nije mogao da vidi kako ujutru ustaje i ide na posao.

Privlačile su ga, kaže, „neke daljine", scena, iako nije bio od onih koji vole posebno da se ističu.

- U ovaj posao sam ušao namerno zato što sam mnogo voleo muziku. Inače na kraju gimnazije sam upisao Pravni fakultet, ali ta ljubav prema muzici i prema jednom načinu života je bila jača. Jednostavno, nisam video sebe ujutru da idem na posao, privlačile su me neke daljine - počeo je bio Aca, prenosi „Grand onlajn", a on je zatim nastavio o tome kako se dogodio njegov prvi nastup koji je ikada održao.

„Znao sam samo pet, šest pesama!"

- Došao je moj profesor muzike i rekao da mu je jedan pevač otkazao, koji je trebalo da peva za njegov rođendan i, tako se desio moj prvi nastup. Nisam znao kako ću, jer sam znao samo pet, šest pesama, ali mi je on pomogao i dao mi tekstove. I tako je to krenulo. To jednom kad krene je nezaustavljivo - objasnio je svojevremeno on.

Iako „radi pod reflektorima" veoma dugo, isto ga je toliko stidljivost privatno pratila. Posebno mu je drago što njegov sin nema tih problema.

- To je neverovatno! Ja sam imao životnu stidljivost, nikada se nisam osmelio da budem lider u društvu i dobro je što vidim da moj sin nema to. To je s jedne strane dobra stvar, a sa druge je jedna velika kočnica u životu. Međutim kada sam pevao nisam imao stidljivost, valjda sam tu bio siguran - kazao je on.

Ilić je odrastao u vrlo skladnoj porodici. Otac mu je bio stomatolog, majka medicinska sestra, a bez njihove podrške - ne bi napravio najvažnije korake u svom životu.

Aca Ilić i Bilja Jevtić, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Pozvali su me iz orkestra, a ja samo što sam došao u sredu kod mojih sa koferima. Odmah mi je otac rekao: „Vidim ja da od tvoje škole neće biti ništa“. Prećutao sam, jer sam znao da je u pravu i posle samo mesec dana sam mu saopštio da ću da pevam i da mi je to životno opredeljenje. Na moju sreću nije bio onaj od onih zadrtih roditelja - prisećao se bio pevač, koji dan-danas pamti kako mu je tata rekao: „Ti vrediš i imaš veliki talenat i ako to želiš, neka ti to bude preokupacija, posveti se tome“.

- Znao sam da je to veliki iazazov za mene i da moram tu šansu da iskoristim. Slušao sam neke koji su gori od mene, po mom mišljenju tada, a vidim da snimaju i nešto prave i znao sam da moram i ja to da uradim. Odlučio sam da snimim nešto, da moram sudbinu da zgrabim i da se borim. Tada mi je tata mnogo pomogao, odveo me kod kompozitora i eto, tako je sve počelo - izjavio je jednom u emisiji „Iz profila".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike