Udovica Šabana Šaulića zarađuje milione od njegovih pesama: Ovo su zvanični podaci zarade otkako je preminuo!

09.06.2023

15:10

0

Hitovi koje je ostavio su večni

Udovica Šabana Šaulića zarađuje milione od njegovih pesama: Ovo su zvanični podaci zarade otkako je preminuo!
Šaban i Gordana Šaulić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Hitovi kralja narodne muzike Šabana Šaulića sve više se slušaju, a članovi njegove porodice danas debelo prihoduju od toga.

S obzirom na to da su nasledili autorska prava posle njegove tragične smrti, redovno im se i uvećava bankovni račun. Tokom 2022. godine ukupan prihod firme "Luna mjuzik", koja je u vlasništvu supruge pokojnog Šabana Gordane Šaulić, bio je 7.405.000 dinara, što je oko 63.290 evra, pokazuju zvanični podaci Agencije za privredne registre. Ovu sumu naplatila je direktno Šabanova udovica na ime autorskih prava.

ATAImages/Antonio Ahel
Gordana Šaulić

Goca je prijavila da je njena firma imala troškove u iznosu od 5.369.000 dinara i da je čista zarada iznosila 17.487 evra, a plaćen je i porez od 237.000 dinara. Kada se uporede podaci za 2022. i 2021. godinu, primetno je da je došlo do skoka zarade, prenosi Kurir.

Šaulićeva udovica pretprošle godine prihodovala je 55.300 evra, što je za oko 7.700 evra manje nego u prošloj. U 2020. ostvaren je prihod od 37.220. 

Podsetimo, kada je 2019. godine Šaban izgubio život, samo u danu kada je tragično nastradali pevač sahranjen na Novom groblju, čak osam Šabanovih pesama na Jutjubu pregledano je više od dva miliona puta, što je predstavljalo skok od skoro 80 procenata u odnosu na vreme kada je kralj narodne muzike bio živ.

ATAImages/ Antonio Ahel
Šaban Šaulić

Najveći skok po slušanosti zabeležila je pesma "Ne plači, dušo", uz koju se porodica Šaulić oprostila od Šabana u Aleji zaslužnih građana. Ona je ranije imala 143.000 pregleda, a na dan sahrane osvanula je sa blizu pola miliona slušanja. Numere poput "Danima te čekam", "Tebe da zaboravim", "Šadrvani" i "Sine, sine", takođe su dobile više na slušanosti, odnosno u proseku je to oko 100.000 pregleda za samo jedan dan. Šaulićevi vanvremenski hitovi "Dođi da ostarimo zajedno", "Meni je sreća s tobom obećana" i mnogi drugi takođe su zabeležili rast popularnosti kod Jutjub publike. Ovakvi slučajevi su inače uobičajeni kada neka muzička zvezda izgubi život, ali se u Srbiji dosad definitivno nisu dešavali ovakvi drastični skokovi popularnosti kao što je to bio slučaj sa Šabanom.

Inače, kada je reč i o svetskim zvezdama, postoji i posebna Forbsova lista mrtvih slavnih s najvećim zaradama.

Profimedia
Majkl Džekson

Na ovoj tabeli, koja je objavljena 2022, visoke pozicije zauzimaju Kobi Brajant (2. mesto sa 400 miliona dolara), Dejvid Bouvi (3. mesto sa 250 miliona dolara), Elvis Prisli (4. mesto sa 110 miliona dolara), Majkl Džekson (6. mesto sa 75 miliona dolara).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike