Šenon Doerti proživljava mučan period: Kancer se proširio na mozak

07.06.2023 | 23:01

Glumica je podelila sa pratiocima snimak sa zračenja

Copyright Profimedia

Glumica Šenon Doerti godinama se bori sa opakom bolešu. Lekari su joj dijagnostikovali kancer dojke 2015. godine, a brojne operacije su dovele do toga da uđe u remisiju, ali se bolest iznova vraćala, a sada se kancer proširio i na mozak.

Glumica koja je postala popularna po ulogama u seriji „Čari” i „Beverli Hils” je sa svojim pratiocima na Instagramu podelila CT snimak na kojem se vidi kako prolazi kroz „proces postavljanja maske koja se nosi tokom zračenja na mozak”.

Profimedia
Šenon Doerti

 

- 5. januara 2023. moj CT snimak je pokazao (karcinom je metastazirao) rak na mom mozgu - napisala je ona na Instagramu i dodala:

- 12. januara dogodio se prvi krug zračenja. Moj strah je očigledan. Ja sam ekstremno klaustrofobična i mnogo se toga dešavalo u mom životu. Srećna sam jer imam sjajne doktore i neverovatne tehničare. Ali taj strah... Previranja... tajming svega... Ovako može da izgleda rak - napisala je ispod snimka na kome plače tokom pregleda.

Glumica Selma Bler, se bori sa multipla sklerozom, joj je pružila veliku podršku. 

- Ovo je mnogo. Ovo je mnogo za podneti, još jednom. I želim ti sav mir u ovim strašnim trenucima. Znaj da smo tu za tebe. Ljubav - napisala je ona.

Podsetimo, Šenon je jednom prilikom istakla da ona živi sa kancerom, a pored toga što prolaši kroz mučan period, ona je izgubila zdravstveno osiguranje i razvodi se od supruga.

- Rak je postao deo mog života. Imam odgovornost da širim svest o njemu i da edukujem ljude. Da im objasnim da i neko sa karcinomom četvrtog stadijuma može da bude živ i aktivan. Moj muž kaže da nikada ne bi rekao da imam rak, nikad se ne žalim - rekla je ona jednom prilikom.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam