Nove optužbe za silovanje protiv Bila Kozbija: Nekadašnja manekenka tvrdi da ju je komičar napastvovao

02.06.2023

11:13

0

U procesu je sa još nekoliko žena

Nove optužbe za silovanje protiv Bila Kozbija: Nekadašnja manekenka tvrdi da ju je komičar napastvovao
Bil Kozbi - Copyright Profimedia

Bil Kozbi suočava se sa novim optužbama za silovanje, nakon što je sud u američkoj državi Kalifornija, u građanskoj parnici, pre godinu dana presudio da je seksualno napao Džudi Hat, sada 64-godišnjakinju.

Zbog zlostavljanja Džudit te 1975. godine u Plejboj vili u Los Anđelesu u vreme kada je bila tinejdžerka, komičaru je naloženo da isplati 500.000 dolara odštete za emocionalne bolove zbog nasilja.

Profimedia
Osuđen za silovanje: Bil Kozbi

Strani mediji prenose da je Kozbija sada tužila i bivši "Plejboj" model Viktorija Valentino u Kaliforniji, koja tvrdi da ju je glumac silovao pre 50 godina. Ona je u četvrtak podnela tužbu Višem sudu okruga Los Anđelesa po novom zakonu koji je ukinuo zastarelost slučajeva seksualnog napada u građanskim slučajevima.

Podsetimo, kontroverznog glumca tužile su i žene Lili Bernard, Eden Tirl, Džul Gitens, Dženifer Tomspon i Sindi Led u Njujorku, koje su iskoristile privremeno produženje zastarelosti. One su tužile i studio u Njujorku gde je snimana Bilova emisija "Kozbi šou" i "EnBiSi Universal" koji je napravio seriju, a kako je preneo "Dejli Mejl", u tužbi je pisalo:

Profimedia
Bil Kozbi

- Tokom nekoliko decenija Bil Kozbi je učestvovao u serijskim napadima na desetina žena za svoje seksualno zadovoljstvo, dok su ostali optuženi omogućavali i pomagali mu kod tih seksualnih napada kako bi stekli finansijsku korist od povezanosti s Bilom Kozbijem.
Dve žene, od njih pet, Lili Bernard i Eden Tirl takođe su glumile u "Kozbi šou" - stoji u tužbi za seksualno zlostavljanje, za koje tvrde da se dogodilo u razdoblju od 1969. do 1991. godine.

Bnus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike