Milica Jokić sa sedam godina završila na operacionom stolu: Stalno sam bila bolesna, lekovi nisu delovali

31.05.2023 | 15:02

Pevačica priznaje da joj je taj period bio veoma težak

Copyright Marija Mladjen/ATAImages

Pevačica Milica Jokić je otkrila da je kao mala imala zdravstvene probleme, često je bila bolesna, a lekari dugo nisu mogli da utvrde razlog. Sa sedam godina je završila na operacionom stolu, a period oporavka je bio težak.

- Kao mala sam stalno bila bolesna. Lekari su mi davali injekcije i lekove, ali ništa nije delovalo. Došli su do zaključka da moram da operišem krajnike. Taj period u bolnici mi je bio težak. Ali oraspoložili su me kada su mi dali velike količine sladoleda i pudinga. To me je činilo srećnom.

ATAImages/ Antonio Ahel
Milica Jokić

Zdravstveni problemi su na kratko stopirali njene školske i vanškolske aktivnosti ali i vanškolskim aktivnostima.

- Trenirala sam latino ples i bila sam odlična u tome. Ipak, nisam se dugo zadržala. Potom sam upisala plivanje, ali i časove horne. Bila sam oduševljena tim duvačkim instrumentom. Bilo mi je zanimljivo što to niko ne svira, jer su uglavnom svi voleli klavir. Horna mi se toliko dopala da sam je svirala četiri godine. Pevala sam i u horu.

Čim su njeni roditelji primetili da im je ćerka muzički talentovana, upisali su je u muzičku školu, a tad njeni snovi počinju da se ostvaruju.

- Oduvek sam znala da ću biti pevačica, a mama je prva otkrila moj talenat. Stalno sam oblačila njene štikle i haljine, a onda bih stala ispred televizora, uzela daljinski umesto mikrofona i pevala. Obožavala sam pesme Cece Ražnatović. Kada su uvideli da znam da pevam, mama i tata su me upisali u nižu muzičku školu. Išla sam i u školu pevanja kod profesorke Nade Vuković Đokić. Ona se oduševila kada me je čula. Posebno joj je bilo zanimljivo što znam pesme na arapskom, engleskom, francuskom, španskom... Kroz njenu školu su prošli mnogi poznati pevači poput Saše Kovačevića, Milice Todorović, Kaće Grujić, Nikole Rokvića...

ATAImages/Antonio Ahel
Milica Jokić

Neverovatno iskustvo je poznanstvo sa Šabanom Šaulićem, na čijem poslednjem koncertu je i zapevala.

- U „Pinkovim zvezdama” sam Šabanu Šauliću pevala pesmu Verice Šerifović „Uvek si mi govorila, majko”. On je tu pesmu mnogo voleo, pa je čak i zaplakao. Dok je bio u žiriju, stalno me je hvalio. Mnogo mi je pomagao i na tome ću mu biti večno zahvalna. Bila sam gost na njegovom poslednjem koncertu. Bilo je nestvarno, to ću pamtiti do kraja života. Velika mi je čast što sam imala priliku sa njim da pevam. Sa porodicom Šaulić sam ostala u divnim odnosima i posle Šabanove smrti. Sve ih veoma cenim i poštujem - ispričala je Jokićeva za Informer.

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam