"Nemoć me je dovela u depresiju" Snežana Đurišić otvorila dušu o borbi sa podmuklom bolešću: Monasi su je spasavali

22.05.2023

09:16

0

Suočila se sa gubitkom supruga, brata i oca u kratkom vremenskom periodu

"Nemoć me je dovela u depresiju" Snežana Đurišić otvorila dušu o borbi sa podmuklom bolešću: Monasi su je spasavali
Snežana Đurišić - Copyright G.G./ATAImages

Pevačica Snežana Đurišić pre nekoliko godina suočila se sa bolnim gubitkom koji je njen život okrenuo naopačke. Usled smrti supruga, Snežana je pala u tešku depresiju, ostavši bez dugogodišnjeg oslonca.

Đurišićeva je osetila da nešto nije u redu sa njom, jer joj je bila potrebna samoća u neograničenoj meri. Zbog toga je odlučila da se obrati duhovniku, a krenula je i sa posetama psihologu, što je urodilo plodom.

- Za sebe u svojoj glavi ja nisam imala tu dijagnozu, ali sam videla da nešto nije u redu, jer mi je odgovarala samoća. Smetala su mi čak i moja deca i svako ko boravi u kući više od pola sata. Odlazila sam da radim i brzo se vraćala kući samo da budem sama. Gledala sam serije i igrala igrice, samo da budem sama - kaže Snežana Đurišić.

24sedam/Goran Sivački
Snežana Đurišić

- Izgubila sam brata, pa supruga, pa oca. Gubitak supruga je bio veoma surov i to mirenje sa nemoći koju čovek ima... Ja sam i borac i aktivna i spretna, i sve što poželim završim i sada sam posle 36 godina ostala bez svog supružnika. Imao je infarkt. Samo je bilo pitanje, kako to može da ga više nema. Ta nemoć je mene odvela u depresiju. Ceo život se na mene sručio. Godinu dana nisam mogla da ne zaplačem na pomen imena mog muža. Znala sam da dok to ne prođe da ne treba da idem negde. Onda sam se sa jednom koleginicom čula, koja je imala istu situciju i ona me je uputila na duhovnika. Uzela sam sve te podatke i tek posle mesec dana kada me je uhvatio taj napad, i okrenula sam telefon oko 10 uveče tadašnjeg monaha. Vodio se neki razgovor koga se ja ne sećam. Ali zanimljivo je da sam osetila olakšanje nakon tog razgovora. Imala sam i odlazak kod psihologa i nakon godinu dana sam osetila olakšanje - kaže pevačica.

Priznaje da je u grudima osećala bol od tuge, a tek nakon četiri godine od smrti supruga uplovila je u emotivnu vezu sa novim partnerom, Vanjom Miloševićem.

- Hvala Bogu, ja sam prošla bez lekova. Kada sam pričala sa duhovnikom, bude mi lakše na sat, dva, a posle toga se povećava na duži vremenski period. Ja sam se i molila i razgovarala. Taj pritisak - izađi među ljude, trgni se... To meni nije prijalo. Javim se deci, slažem ih da idem da spavam, i uzmem tablet i igram neke gluposti. Ja sam tako radila, to je trajalo i po celu noć. Ali nisam imala strahove. Trajalo je godinu i po dana. Postalo je bolje kada sam otišla na veselje da radim i nisam odmah otišla kući. To je išlo mic po mic. Prošle su četiri godine pre nego što sam pogledala čoveka sa kojim danas živim - kaže Snežana, prenosi Informer.

24sedam/Goran Sivački
Vanja Milošević i Snežana Đurišić

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike