Dragana Mirković zbog masakra u Srbiji prekinula turneju u Australiji i vraća se kući: Potresena sam, nije vreme za pesmu

04.05.2023 | 15:13

Autor: Nemanja Vujčić

Pevačica ističe da je mislima neprekidno sa ljudima koji pate

Copyright ATAImages/Milan Maričić

Dragana Mirković još jedna je u nizu javnih ličnosti koja je šokirana zbog masakra koji se juče dogodio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Ona je bila na turneji u Australiji, ali je odlučila da je prekine.

Kako se ističe, pevačica je poslednja dva koncerta otkazala, iako su bili mnogo unapred rasprodati, ali ona nema snage da peva.

ATAImages/ Antonio Ahel
Dragana Mirković

- Iako sam trenutno daleko fizički, mislima sam neprekidno sa ljudima koji pate u mojoj otadžbini. Užasne vesti o masakru su me jako pogodile. Duboko sam potresena ovom tragedijom - izjavila je Dragana za "Kurir", pa dodala:

- Nemam snage da pevam i zabavljam publiku ovde na petom kontinentu, a znam da je moja zemlja i moj narod u šoku i suzama. Sad nije vreme za pesmu. Dolazim ubrzo u Srbiju. Moje najiskrenije saučešće i molitve upućene su porodicama poginule dece i radnika škole.

24sedam/Nenad Vujanović
Dragana Mirković

Podsetimo, juče je došlo do velike tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je učenik ove škole izvršio napad vatrenim oružjem. U njemu je stradalo osmoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjeno je šestoro đaka i nastavnica istorije.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, koja počinje od sutra, zaključno sa nedeljom. 

Sve informacije o masovnom ubistvu u osnovnoj školi možete pratiti iz minuta u minut u našem blogu uživo.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam