Majka Kejt Midlton zapala u finansijske probleme: Izgubila 325.000 evra!

05.04.2023

23:40

0

Zbog visokih troškova razmišlja o prodaji kompanije

Majka Kejt Midlton zapala u finansijske probleme: Izgubila 325.000 evra!
Kejt i Kerol Midlton - Copyright Profimedia

Nedavno je odjeknula vest da je princeza od Velsa, Kejt Midlton, po struci zapravo istoričar umetnosti. Iako planeta godinama bruji o Kejt, o njenim roditeljima se malo zna, a sada su otkriveni detalji o poslovanju njene majke Kerol Midlton.

Naime, majka Kejt Midlton je preduzetnica s sopstvenom prodavnicom potrepština za organizaciju zabava. Međutim, zbog svetske krize, Kerol se našla u problemima, jer kompaniji prete vrlo loši rezultati, zbog čega pomišlja na najgore.

Kerol Midlton je uspešna poslovna žena koja je do poslovne ideje došla još 1987. godine kada je sama organizovala rođendansku proslavu svoje ćerke Kejt.

Profimedia
Kejt i Kerol Midlton

Kao i svaka majka, želela je da žurka bude i zabavna i vizualno privlačna, pa je odlučila da pokrene onlajn prodavnicu u kojoj se mogu kupiti sve potrepštine za žurke... Od balona, rođendanskih kapica, tanjirića i čašica, pa do mnogih drugih ukrasnih predmeta.

Svetska kriza loše utiče na poslovanje kompanije

Iako kompanija dobro posluje, trenutno na nju utiču globalne prilike. Sve veći troškovi života i štrajkovi kraljevske pošte takođe koče poslovanje 68-godišnjakinje, pa se čini da kompanija više nije tako stabilna, kao ranije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Party Pieces (@partypieces)

Kerol je navodno već kontaktirala prestižnu marketinšku kompaniju kako bi dobila što bolje savete kako postupiti u ovakvim situacija. Zanima je da li jedino rešenje prodaja kompanije ili pak možda pomoć drugih investitora.

Kerol Midlton je do skoro imala puno planova sa prodavnicom "Party Pieces", kada je 2022. godine proširila poslovanje i na američko tržište. Ugovor sa supermarketom "Saker ShopRite" doneo je kompaniji povećanje prodaje od osamnaest odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Ipak, na poslovanje je svakako uticala i pandemija koronavirusa zbog smanjenog broja organizovanih proslava, zbog čega je kompanija trpela gubitke od oko 285.000 funti, odnosno 325.000 evra.

Geoff Pugh/Pool via AP
Kerol Midlton

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike