Gvinet Paltrou mora na sud! Teško povredila čoveka na skijanju: Išla je van kontrole, nije mu pomogla ni da ustane

21.03.2023

13:01

0

Slavnu glumicu ovaj slučaj prati godinama, ali će sada porota rešiti ko je kriv

Gvinet Paltrou mora na sud! Teško povredila čoveka na skijanju: Išla je van kontrole, nije mu pomogla ni da ustane
Gvinet Paltrou - Copyright Profimedia

Glumica Gvinet Paltrou trebala bi uskoro da se pojavi pred američkim sudom zbog tvrdnje da je teško povredila čoveka u nezgodi na skijalištu u Utahu 2016. godine.

Američku glumicu je tužio penzionisani očni lekar Teri Sanderson koji tvrdi da je Paltrou skijala "potpuno van kontrole" te ga tako udarila na skijalištu u Utahu. Sanderson tvrdi da se Gvinet sudarila s njim "pri čemu ga je srušila, što je kod njega rezultiralo povredom mozga, četiri slomljena rebra i još nekim težim povredama".

Youtube printscreen/Daily Mail
Teri Sanderson

Uvodna reč na suđenju, kojoj će prisustovati porota, očekuje se u utorak, a postupak bi trebalo da traje osam dana. Lokalni mediji pišu da će se glumica i članovi njene porodice pojaviti na ročištu te da će ona svedočiti.

Teri sada traži odštetu od 300.000 dolara, nakon što je njegov prethodni zahtev za 3,1 miliona dolara odbačen.

- Ovaj slučaj odnosi se na skijašku nesreću na skijalištu u Deer Valleyu gde je optužena Gvinet Paltrou skijala bez kontrole, udarivši s leđa Terija Sandersona koji se spuštao niz padinu. Pritom ga je srušila, što je kod njega rezultiralo povredom mozga, uz četiri slomljena rebra i ostalim težim povredama. Paltrou je nakon sudara ustala, okrenula se i odskijala dalje, ostavivši Sandersona zapanjenog i teško povređenog da leži u snegu - stoji u prvobitnoj tužbi podnesenoj 2019.

Profimedia
Gvinet Paltrou

U podnesku se kaže i da Sandersonu nije pokušao da pomogne ni instruktor skijanja koji je trenirao Paltrou, premda je video da je povređen. Nije poslao po pomoć te je kasnije optužio Sandersona da je on izazvao nesreću u "lažnom izveštaju kojim je želeo da zaštiti svoju klijentkinju". Sanderson je ranije pojasnio da je tužbu podneo tek nakon tri godine jer je imao problema s advokatima i jer nije mogao normalno da funkcioniše zbog potresa mozga.

Američka zvezda je kasnije podnela protutužbu u kojoj stoji da je Sanderson na skijalištu udario u nju. Glumica je kazala i kako je bila toliko potresena zbog sudara na ski stazi da taj dan više nije skijala sa svojom porodicom. Dodala je da joj se Sanderson izvinio i rekao da je dobro.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike