"Živeo sam u vozu!" Andrija Milošević otvorio dušu o teškom životu i karijernom putu: Prijatelji mu pomagali da preživi!

18.03.2023

17:55

1

Od plate mu ostajalo 10 evra kada plati stan i račune

"Živeo sam u vozu!" Andrija Milošević otvorio dušu o teškom životu i karijernom putu: Prijatelji mu pomagali da preživi!
Andrija Milošević - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Glumac Andrija Milošević proslavio se tumačeći brojne uloge koje je publika obožavala, a malo ko zna detalje njegovog puta do vrha karijere.

Andrija je porodični dom napustio rano, kada je imao svega 16 godina i kao talentovani srednjoškolac upisao je Akademiju na Cetinju. Već tada Milošević je počeo da gradi svoje ime u svetu glume, a u jednom trenutku je igrao toliko predstava u  Beogradu i Podgorici, da je bukvalno živeo u vozu.

- U srednjoj muzičkoj sam video da ima dečje pozorište u koje sam ja hteo da uđem. Nije u tom trenutku bilo predstava u Nikšiću, bilo je samo par glumaca i nije bilo scene. Nisam gledao nijednu predstavu i odjednom sam se našao u glumi. Ne znam kako - kaže Milošević gostujući u emisiji Milana Kalinića.

ATAImages/Milan Maričić
Andrija Milošević

Andrija otkriva kako je uplovio glumu, a da su okolnosti bile drugačije, ne bi nastavio tim da se bavi.

- Dolazi Boro Stjepanović i priča se o tome da će se otvoriti Akademija na Cetinju. On je osnovao Sarajevsku akademiju, i u tom trenutku za mene ništa više nije postojalo sem da upišem to. Nisam znao ni šta je gluma. Živeo sam tada kod babe i strica, saznao sam šta treba, za noć sam naučio tri teksta. Išao sam do kraja i tu nije bilo priče. Mislio sam samo ako ne budem primljen neću se više nikada pojaviti na prijemnom - kaže Andrija.

Publika ga je svojevremeno smatrala najtalentovanijim mladim glumcem, koji se prvenstveno ostvario u zahtevnim pozorišnim ulogama. Uvek je bio svojeglav i komentarima javnosti nije pridavao mnogo značaja.

- Nikada nisam osetio ogorčenje i pizmu ljudsku. Neke stvari su me pogodile, ali sam išao ka tome da ja radim šta ja hoću i da me ništa ne može zaustaviti - kaže Andrija Milošević.

Bograd je metropola i mnogi mladi glumci su pokušali da ga osvoje, međutim život i građenje karijere u velikom gradu nimalo nije lako. Andrija priznaje da mu je bilo teško i da nikada ne bi uspeo da nije imao dobre prijatelje.

Promo/Vision Team
Andrija Milošević

- Jezda mi je pravio doručak, jer sam bio gladan. Goran Jeftić mi je nalazio poslove. Nisam skapavao, ali nisam živeo u nekom blagostanju. Tada nisam razmišljao, kada mi je materijalno bilo najteže, nisam razmišljao o parama - kaže Milošević.

"Živeo sam u vozu godinu dana!"

Slavu je stekao ulogom u "Mješovitom braku", a kako ističe, tokom snimanja, paralelno je sve vreme igrao i u pozorištu.

- Dok ja radim na televiziji, paralelno sam radio turneje, igrao predstave, igrao sam skoro trideset predstava mesečno. Putovao sam za Crnu Goru vozom. Ovde odigram predstavu, odem na voz u 22h, stignem ujutru u Podgoricu. Tamo odigram predstavu, na voz, stignem ovde ... Živeo sam u vozu godinu dana - priseća se proslavljeni glumac.

Produkcijom je počeo da se bavi jer ga je "muka naterala", a ovom prilikom se osvrnuo i na nekadašnju platu, s kojom je jedva preživljavao.

- Plata mi je bila 210 evra, a stan sam plaćao 200. Ne pitaj me kako sam živeo od 10 evra. Tako sam ja krenuo u to. Kada sam odradio "Survivor", vratio sam se u Beograd i šetao sam po Novom Beogradu, seo u jedan kafić i gledao kako gostuju Nikola Rokvić, Gru i još neko. Oni su se nešto raspravljali, meni tu padne na pamet da napravimo predstavu o rokeru, narodnjaku i reperu... - priseća se Milošević o predstavi "Pevaj brate".

24sedam/Katarina Mihajlović
Andrija Milošević

Imao je težak život

Andrija se u narodu nikada nije predstavljao kao žrtva, a njegov prijatelj iz klupe, Marsenić, kaže da je Andrija živeo jedan težak život i da je samo on zna kroz šta je prolazio.

- On vidi u jednoj emsiji da je žena ostala bez supruga, da deca idu po 15 km peške do škole, on je nazvao telefonom i odmah im upaltio pare da imaju da kupe. Svake godine nosi poklone za decu sa posebnim potrebama. Organizovali ste predstave da pomognete ljudima iz Obrenovca, kada su bile poplave - kaže Marsenić.

Proživljavao je momente samoće, a i kao maloletan je zarađivao da bi podržavao i pomagao svoju porodicu.

- Andrija je preživljavao i momente samoće, velike odgovornosti kada je ostao bez roditelja. Pobedio je predrasude koje su postojale - kaže njegova drugarica iz klupe, Gordana Tomić za "K1" TV.

Promo/Gordan Jović
Andrija Milošević

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike