"U najboljem slučaju će ostati invalid!" Boki 13 hitno smešten u bolnicu!

17.03.2023

16:22

1

On izdržava devetogodišnju zatvorsku kaznu za iznudu novca

"U najboljem slučaju će ostati invalid!" Boki 13 hitno smešten u bolnicu!
Copyright Printscreen/YouTube/Канал 5 Телевизија

Pravni tim osuđenog makedonskog šoumena Bokija 13, saopštio je medijima da je on smešten u gradsku bolnicu u Skoplju, gde će biti operisan.

Advokati Jovanovskog navode da je predstojeća operacija želuca rizična, te da je njen ishod nepoznat.

Oni dodaju da se hirurzi koji će je izvesti "ograđuju od rizika i odgovornosti zbog njene složenosti", prenela je agencija "Makfaks". Oni tvrde da je ta rizična operacija - "totalna gastrektomija" posledica toga što Bojan u zatvoru "Idrizovo" nije lečen prema lekarskim uputstvima.

ATAImages/ A.A.
Bojan Jovanovski, Boki 13

Pravni zastupnici Bokija 13 dalje navode, prenosi Pink.rs, da su uputili novi zahtev za prekid izdržavanja zatvorske kazne zbog toga što nema drugog načina da se sanira njegovo stanje, i dodaje da "to dokazuje i ovo alarmantno pogoršanje".

Javnosti su se prethodno obratili roditelji Jovanovskog, tvrdeći da će njihov sin posle operacije u najboljem slučaju ostati trajni invalid, i navodeći da će za to tražiti odgovornost.

ATAImages/ A.A.
Bojan Jovanovski, Boki 13

Oni su naveli, da je njihov sin u lošem zdravstvenom zbog toga što je u zatvoru bio "izložen iživljavanju, maltretiranju i mučenju". Jovanovski, koji od juna 2021. izdržava devetogodišnju zatvorsku kaznu za iznudu novca od biznismena Jordana Kamčeva, zadržan je 2. novembra 2022. u skopskoj bolnici, gde je iz zatvora doveden na kontrolni pregled.

Njegov advokat Vladimir Tufegdžić rekao je tada da je razlog za njegovo zadržavanje na hirurškoj klinici pogoršanje zdravstvenog stanja, zbog toga što ne dobija propisanu terapiju i nema adekvatno lečenje u zatvoru. Jovanovski je u oktobru prošle godine pretučen u zatvoru "Idrizovo", a zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prethodno je više puta bio na dodatnim bolničkim pregledima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike