Katarina Rebrača u crnom došla na ponovljeno suđenje, 24 sedam saznaje da je negirala krivicu

28.09.2020

11:05 >> 17:02

0

Apelacioni sud je ukinuo prethodnu presudu, po kojoj je manekenka trebalo da služi kaznu zatvora dve godine i deset meseci

Katarina Rebrača u crnom došla na ponovljeno suđenje, 24 sedam saznaje da je negirala krivicu
Copyright Katarina Rebrača Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Katarina Rebrača stigla je danas u Viši sud, gde je održano pripremno ročište, povodom optužbi da je sa svojim saradnicama zloupotrebila položaj i sredstva u Fondu za prevenciju raka dojke. Rebrača je ponovo negirala krivicu.

– Ne priznajem navode iz optužnice. Nije bilo nikakvih zloupotreba – rekla je bivša manekenka na današnjem pripremnom ročištu.

Njen advokat Momir Bulatović kazao je da je više od 20 miliona dinara potrošeno na manifestacije koje je Fond organizovao dok je, prema njegovim rečima, sporno samo 200.000 dinara koje je Rebrača navodno potrošila za letovanje sa ćerkom u Egiptu.

Advokat je rekao da u ovom slučaju nije bilo zloupotreba, jer da je postojala takva namera Rebrača je mogla sebe da imenuje za direktorku Fonda i sebi dodelila platu koju želi i tako iz njega  “isisava” novac.

I saradnice optužene negirale su danas krivicu.

Proces je ponovljen po odluci Apelacionog suda u Beogradu. Prethodna presuda je ukinuta, a po njoj je Rebrača bila osuđena na dve godine i deset meseci zatvorske kazne. Početak suđenja koji traje već više od deceniju, zakazan je za kraj novembra. Rebrača je u sud stigla doterana, odevena u crno, sa crnim naočarima za sunce, a izjave za medije nije davala.

Podsetimo, bivša manekenka optužena je da je ojadila Fondaciju za 22,5 miliona dinara, ali je negirala krivicu. U zatvoru je provela godinu dana, a u ispovesti koju je kasnije dala medijima, rekla je da joj je razdvojenost od deteta najteže pala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike