Sestra Marka Živića o glumčevim poslednjim danima: Slala sam mu poruke, ali odgovora nije bilo

01.03.2023

15:28

1

Nevena objašnjava da je verovala da će glumac se oporaviti

Sestra Marka Živića o glumčevim poslednjim danima: Slala sam mu poruke, ali odgovora nije bilo
Marko Živić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Glumac Marko Živić preminuo je u 50. godini od posledica korona virusa. Za sobom je ostavio brojne uloge, ali i ožalošćenu porodicu i prijatelje. Njegova sestra, Nevena Živić se ne miri sa odlaskom glumca, a skoro dve godine kasnije, ona je otkrila kako su izgledali glumčevi poslednji dani.

Kako je objasnila, iako je imao visoku temperaturu i lošeg zdravlja, Živić nije želeo da otkaže predstavu "Let iznad kukavičjeg gnezda" koja je bila planirana za 25. septembar. Ipak, svi su verovali da će se izvući. 

Printscreen/YouTube, Beogradsko Dramsko Pozorište
Marko Živić

 

- Sala je bila rasprodata kao za svako izvođenje. Poslao je kratku poruku “Ne otkazuje se". Martini je njegova uloga života. Bio je veoma odgovoran prema publici i kolegama, mnogo puta je igrao bolestan, neraspoložen, pod temperaturom. Predstava, ipak, nije odigrana jer su kolege kad su videle kako loše izgleda pozvale Hitnu pomoć. Završio je u KBC Dragiša Mišović - započela je Nevena, pa otkrila kako su izgledali poslednji sati života njenog brata: 

- Prvo prijemno odeljenje, ubrzo poluintenzivna, a nedugo zatim i intenzivna nega. Bila sam ubeđena da će se izvući, čak i kad su ga priključili na respirator. Verovala sam da će, kao mnogo puta do sada, pronaći put da nam se vrati. Mislila sam da on jednostavno ne zna da umre. Slala sam mu poruke, ali odgovora nije bilo. A onda šok, neverica, jauk, praznina - rekla je Nevena.

ATAImages/ Antonio Ahel
Marko Živić

Živić je sahranjen u kostimu Martinija, lika kog je tumačio u "Letu iznad kukavičjeg gnezda".

- Marko nije pričao o smrti, verovao je, kao i svi mi, kako su najbolje godine pred njim. Ipak, hteo je da uzme kostim Martinija kada se predstava skine s repertoara i da ga izloži pored crtačkog stola našeg oca u stanu u Kruševcu. Tata je bio arhitekta i slikar, pa je Marko smislio da pored njegovog stola postavi taj kostim - otkriva Nevena.

Prema rečima njegove sestre, glumac je bio veliki emotivac, borac za pravdu, a kada ga nešto tišti, to je vešto umeo da skriva, ne želeći da njegovi najmiliji pate zbog njega. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Marko Živić

 

- Najžalije mi je budućnosti koja se neće ostvariti. Mogao je još mnogo toga da uradi. Reagovao je na svačiju nepravdu, pokušavao da reši tuđe probleme. Svoje je nosio u sebi. Dešavalo se da oseća da je zaboravljen, skrajnut, da može da pruži više na filmu, televiziji i u pozorištu. Nije o tome pričao, trudio se da šalom i smehom maskira neraspoloženje kada bismo primetili da ga nešto muči. Imao je sreću da poslednjih deset godina provede s Majom. Ona je bila njegova sigurna luka. Bio je veoma vezan i za moju kćerku Danicu. Voleo je ljude, a i oni njega. Toga sam u potpunosti postala svesna kada nas je napustio - ispričala je Nevena Živić za Gloriju. 

Podsetimo, Živić je sahranjen 19. oktobra na Novom Groblju u Beogradu, a od njega su se oprostili brojni prijatelji kolege, ali i bivša supruga, voditeljka Nataša Pavlović.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike