Saša Matić otkrio kako su nastali njegovi najveći hitovi, a anegdota o pesmi „Prokleta je violina” će mu uvek biti u sećanju

27.02.2023 | 07:30

Saša je gotovo rasprodao oba koncerta u Beogradskoj areni, te sa nestrpljenjem čeka druženje sa publikom 8. i 9. marta

Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Saša Matić je 2021. godine albumom „Dva života” proslavio 20 godina uspešne karijere. Gotovo svaka njegova pesma je apsolutni hit, publika pada u sevdah kada ga sluša, a za njegov koncert se traži i karta više.

U susret koncertima koje će održati 8. i 9 . marta u Štarkovoj areni i družiti se sa publikom, ekipa 24sedam je pričala sa Matićem o tome kako su nastali njegovi najveći hitovi, na koji način bira pesme, ali o anegdotama vezanim za njegove hitove. 

Put ka estradnom zvezdanom nebu mu je otvorio hit „Kad ljubav zakasni”, a potom su se nizale, „Nađi novu, ljubav”, „Anđeo čuvar”, koje su najtraženije na njegovim nastupima. 

ATAImages/Antonio Ahel
Saša Matić

 

- Svaku pesmu koju sam snimio prvo sam morao da osetim i poverujem da mi pripada. Snimao sam ih sa istim žarom i ljubavi i publika je to uvek znala prepoznati. Sve je krenulo od pesme „Kad ljubav zakasni”. I dan danas kad je zapevam, ona probudi neku posebnu energiju. Valjda je to ona prva pesma sa kojom me publika najčešće povezuje. Posle su došle „Nađi novu ljubav” koja se uvek traži na nastupima, „Anđeo čuvar”, „Idemo anđele” - priča Saša i otkriva nam jednu anegdotu, kada je zapravo shvatio da radi pravu stvar i da publika obožava njegove pesme. 

- Ima jedna zanimljiva anegdota s početka moje karijere… Vraćao sam se s puta i menjao stanice na radiju. Dan ranije je izašao moj album, a taj dan na jednoj radio stanici je išao „Hit dana” gde sam i ja bio u predlozima. Uključivali su se slušaoci da glasaju i svi su govorili: “Glas za broj 5”, „5 ide od mene”, „5 otkida…” i pomislio sam: „Uf, ovog sa peticom baš hoće danas…” Posle sam provalio da je to bio moj redni broj i da sam izbio na prvo mesto. Bila je to, mislim, pesma „Prokleta je violina”.Taj usputni događaj i moje iskreno oduševljenje mi je baš ostalo u sećanju.

Sad, nakon toliko godina, spremamo dva velika koncerta u Štark Areni 8. i 9. marta i verujte mi kad kažem - biće nezaboravno. Sve smo spremili, ja jedva čekam i cela ekipa i uželeli smo se beogradske publike… Prvi koncert se mnogo brzo rasprodao, a gotovo je rasprodat i 9. mart. Volimo se Beograd i ja, oduvek… Jedva čekam da napravimo noć za pamćenje - kazao je Saša za naš portal. 

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam