Neki od najvećih hitova JK, Viki, Cece i Dina Merlina su kopije! Poslušajte originale po kojima su snimljeni (VIDEO)

23.02.2023

07:30

0

Numere su toliki uspeh doživele da ih publika dan-danas sluša i ne znajući kako zvuče njihove strane verzije

Neki od najvećih hitova JK, Viki, Cece i Dina Merlina su kopije! Poslušajte originale po kojima su snimljeni (VIDEO)
JK, Viki Miljković, Ceca i Dino Merlin - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay

Domaći pevači i pevačice već dugi niz godina sa svojim stranim kolegama umeju da „menjaju" pesme. Svaka numera donosila bi im veoma dobre rezultate, a njihova publika dugo ne bi imala pojma da su u pitanju kopije.

Jelena Karleuša, Viki Miljković, Ceca Ražnatović, sastav „Trik FX", čak i Dino Merlin, usvojili su pojedine melodije, a u nekim slučajevima i tekstove stranih izvođača kako poznatih, tako i nepoznatih domaćim fanovima. Njihovi hitovi poput „Tihog ubice", „Kad si rekla da me voliš", „Kukavice"... Dan-danas mnogi puste i u njima uživaju.

Međutim, to nisu originali. Pesme s liste kopija koja se pojavila na Instagramu ogromni su hitovi za koje se smatra da pripadaju samo našim pevačima koji ih izvode. Lavina komentara pokrenula se pošto su isplivali dokazi da su ove numere u stvari njihovi saradnici tek preradili, kupili autorska prava i aranžirali za domaće zvezde. 

Karleušin „Ubica" iz 2008. godine je, naime, „Se esfuma tu amor" nikog drugog do Marka Entonija, iz 2004. Zatim, na Instagram snimku s domaćim kopijama koji sledi našla se i „Do jaja" (2009) koju izvodi „Trik FX", a koja je u originalu „Whine up" od Kat Delune, koja se kod nas takođe dosta slušala.

 

 

Ona je svetlost dana ugledala 2007. godine, na njenom albumu „9 Lives".

„Mahinalno" koju izvodi Viki izašla je godinu dana posle indijske „Mahi Mahi Mahi Mainu Challa" iz filma „Kismat" u kom, inače, glumi Prijanka Čopra, što znači 2005.

Cecina „Tačno je" osvanula je 2001, dok je pevačica Despina Vandi svoju pod nazivom „Klinome" pevala još 1999.

Posebno iznenađenje na ovoj listi bio je Dino Merlin - koji sa hitom „Kad si rekla da me voliš" iz 2000. „kasni" za numerom „If you could only see" rok benda „Tonic" tačno četiri godine.

 

 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike