Šta se dešavalo u Podgorici? Crnogorska policija uhapsila filmsku ekipu Borisa Malagurskog pa ih pustila na slobodu

29.09.2020

15:08 >> 18:16

0

Autor: M. Cukić

Režiser je na Tviteru napisao da su celokupunu ekipu prvog dana snimanja dokumentarca Crna Gora: Podeljena zemlja priveli i sproveli u Centar za bezbednost

Šta se dešavalo u Podgorici? Crnogorska policija uhapsila filmsku ekipu Borisa Malagurskog pa ih pustila na slobodu
Copyright Printscreen/Youtube/RTS

Režiser Boris Malagurski objavio je na svom Tviter nalogu da je prvog dana snimanja dokumentarca „Crna Gora: Podeljena zemlja“ u Podgorici, policija uhapsila i sprovela u Centar za bezbednost njegov ceo filmski tim.

Podsetimo, u decembru prošle godine Malagurski je najavio novi dokumentarac pod nazivom „Crna Gora: Podeljena zemlja“, kao kanadsko-srpski dokumentarni film u pretprodukciji, koji će osvestiti svetsku javnost o jednoj od poslednjih diktatura u Evropi – režimu Mila Đukanovića u Crnoj Gori.

Na sajtu producentske kuće „Malagurski sinema“ navedeno je da je cilj filma da spletom naizmeničnih, ali činjenično utemeljenih događaja i procesa u Crnoj Gori, prosečnom gledaocu zaokupira pažnju i navede ga da se dublje zainteresuje za stanje u ovoj zemlji – maloj samo u kilometrima, ali velikoj u istoriji.

– Radnja, istorijske činjenice – ukomponovane sa aktuelnim događajima – kao i tekući procesi će biti posloženi u svojevrsni mozaik koji se može zamisliti i kao kompleksan sociološki eksperiment koji bi se – ukoliko pažljivo sagledamo stvari – mogao oslikati i na primere drugih zemalja sveta koje su menjale svoju (slobodarsku) fizionomiju kroz istoriju. Narod kojem se otima identitet, jezik, pa sada i crkva, zaslužuje da svoj glas dobije u svetskoj areni, te se ovaj film i snima sa ciljem da privuče pažnju svetske javnosti, obrazuje ih i približi im priču o podeljenoj zemlji na obalama Jadranskog mora – navedeno je u opisu filma.

Nastavlja se snimanje

Filmski tim Borisa Malagurskog, nakon hapšenja i četvoročasovnog saslušavanja u podgoričkom Centru za bezbednost, pušten je da nastavi snimanje filma “Crna Gora: Podeljena zemlja”, objavljeno je danas po podne na tviter nalogu Malagurskog.

Uz informaciju je objavljen i video snimak o litijama i protestima započetim u Crnoj Gori posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, 27. decembr prošle godine.

Prethodno je navedeno da je prvog dana snimanja dokumentarca “Crna Gora: Podeljena zemlja” u Podgorici, policija filmski tim Borisa Malagurskog uhapsila i sprovela u Centar za bezbednost.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike