"Krivična prijava ne znači ništa!" Aleksandar Vučić se oglasio povodom afere na RTS-u: Zamolio za strpljenje!

15.02.2023

09:41

0

Predsednik ističe da je to posao za nadležne državne organe

"Krivična prijava ne znači ništa!" Aleksandar Vučić se oglasio povodom afere na RTS-u: Zamolio za strpljenje!
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Javni servis Srbije poslednjih dana našao se u epicentru skandala kada je predsednik UO RTS-a Branislav Klanšček izneo skandalozan podatak, da je Javni servis Srbije u poslednje tri godine izdvojio više od 14 miliona dinara za nepostojeću emisiju "Jedan dobar dan".

Celokupna javnost je zatečena ovom informacijom, a poteglo se i pitanje da li su voditelji Jovan Memedović i Kristina Radenković u sukobu interesa jer imaju plate po nekoliko desetina hiljada evra, a koje dobijaju preko privatnih produkcija.

Sada se povodom krivične prijave predsednika Upravnog odbora RTS-a Branislava Klanščeka oglasio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, zbog različitih finansijskih mahinacija.

ATAImages/ Antonio Ahel
Jovan Memedović i Kristina Radenković

 

- Sloboda informisanja i izražavanja mora da postoji. Krivičnu prijavu može da podsnese svako. Krivična prijava ne znači ništa. To je posao nadležnih državnih organa - rekao je Vučić.

Ističe da ne misli da je rešenje u "hajci koja se trenutno vodi", ali ni u glorifikaciji onih koji to ne zaslužuju.

- Zamolio bih za strpljenje i dovoljno prostora za rad nadležnih organa - dodao je on.

Printscreen/TV Prva
Aleksandar Vučić

Podsećamo, Klanšček je poslednjih dana izneo niz podataka u vezi sa poslovanjem Javnog servisa, za koje prevashodno krivi prvog čoveka ove kuće Dragana Bujoševića. Između ostalog, kako je izneo, UO je došao do podataka da je rukovodstvo RTS u poslednje tri godine platilo 14 miliona dinara, odnosno 120.000 evra, za emisiju "Jedan dobar dan", koja nikada nije emitovana, a čija je urednica Olivera Kovačević. Za nju je i najnovijim budžetom planirano 200.000 evra.

On navodi i da pojedine RTS-ove zvezde, osim plata i novčanih nagrada, dobijaju i desetine hiljada evra za rad na emisijama privatnih produkcijskih kuća koje se emituju na nacionalnoj televiziji, čime im je "omogućen sukob interesa". UO je zaključio da se privatnim firmama plaća za proizvodnju sadržaja iako RTS već ima plaćenu tehniku i ljudstvo da program proizvodi samostalno.

ATAImages/Milan Maričić/A.A. 24sedam/D.B.
Dragan Bujošević, Branislav Klanšček, Olivera Kovačević

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike