Tajna pesme „Sve još miriše na nju“: Svi su mislili da krije ljubavnu priču, a ovo je pozadina

23.01.2022

12:55

0

Nema toga ko nije voleo ili patio uz ovu numeru misleći da se za nje krije ljubavna priča, ali istina je potpuno drugačija

Tajna pesme „Sve još miriše na nju“: Svi su mislili da krije ljubavnu priču, a ovo je pozadina
aki rahimovski 16102011 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Aki Rahimovski, frontmen grupe „Parni valjak“ preminuo je juče, 22. januara u 67. godini. Zajedno sa ostalim članovima popularnog sastava izveo je brojne pesme, a jedna od onih koja je zaslužila da se nađe na listi numera za sva vremena je svakako „Sve još miriše na nju“.

Nema toga ko nije voleo ili patio uz pomenutu numeru misleći da se iza ove pesme krije ljubavna priča, ali istina je potpuno drugačija. Tekst pesme je pisao Husein Hasanefendić Hus, kako kaže - u etapama, a objavljena je na albumu „Buđenje“.

ATAImages/Antonio Ahel
Parni valjak

Mnogi bi, slušajući je, pomislili da se Aki koji je uvek govorio da su mu žene inspiracija „napio sa izvora ljubavi voljene“, ali to nije pravo značenje.

- To je pesma koja pati za mladošću i prolaznošću vremena koja kao neka metafora govori o nekoj imaginarnoj ženi, a zapravo je to metafora za mladost, nešto slično kao u pesmi „Jesen u meni“ - objasnio je Hus svoje motive za pisanje ove pesme u jednoj emisiji hrvatske televizije.

Podsetimo, 1975. godine je grupa „Parni valjak“ osnovana, a tadašnju postavu su činili Aki Rahimovski i Husein Hasanefendić, Jurica Pađen i menadžer Vladimir Mihaljek Miha.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike