Ceca u centru skandala: Protive se njenom koncertu u Sloveniji, upleten i Arkan!

25.01.2023

12:02

3

Lavina negativnih kritika usledila je s najavom pevačicinog nastupa

Ceca u centru skandala: Protive se njenom koncertu u Sloveniji, upleten i Arkan!
Ceca Ražnatović - Copyright Foto: Miloš Nadaždin

Poslednjih dana prava je pometnja na slovenačkoj javnoj sceni zbog tradicionalnog karnevala "Kurentovanje" u Ptuju. Iako je folk zvezda Ceca Ražnatović već nekoliko puta nastupala u Sloveniji, ovoga puta njen najavljeni koncert naišao je na oštro protivljenje javnosti.

Zavod za turizam Ptuj dobio je lavinu optužbi o neprikladnosti ovog izbora za manifestaciju, rekavši da je on deo slovenačke kulturne baštine.

Raspored izvođača objavljen je pre mesec dana, ali tada nije naišao na buran odjek. Lavina negativnih kritika, posebno na društvenim mrežama, krenula je tek poslednjih dana.

Najava koncerta Ražnatovićke već je nekoliko puta bila predmet oštrih polemika. Protivnicima  se, naime, ne sviđa jer je bila u braku sa Željkom Ražnatovićem Arkanompiše 24ur.com.

Skymusic photo team
Ceca Ražnatović

Podsetimo, i pored višedecenijske karijere Cece Ražnatović i na desetine koncerata u zemlji i regionu, 2014. godine odjeknula je peticija protiv njenog koncerta na čuvenoj Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, ali i u susednoj Crnoj Gori, na jubilarnom 50. festivalu "Dani mimoze" u Herceg Novom. Tada je oko 30 meštana potpisalo peticiju u kojoj su naveli da ova manifestacija i cvet posvećen njoj čine njihovo mesto jedinstvenim u ovom delu Mediterana, a organizatori su pozivom Cece događaj pretvorili u "kulturno i muzičko nasilje".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike