Hana Huljić i Petar Grašo uskoro će krstiti ćerku Albu: Isplivali brojni detalji, a od gala svadbenog veselja nema ništa?

23.01.2023

12:35

0

Par je planirao proslavu s oko 500 zvanica, ali su od toga na kraju ipak odustali

Hana Huljić i Petar Grašo uskoro će krstiti ćerku Albu: Isplivali brojni detalji, a od gala svadbenog veselja nema ništa?
Hana Huljić i Petar Grašo - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Hana Huljić i Petar Grašo su prvi put postali roditelji proteklog maja. Devojčici su dali ime Alba, a iako se nagađalo da će, pošto se poznata majka oporavi, na jesen napraviti i svadbeno veselje s oko 500 zvanica, od toga su na kraju ipak odustali.

Sada, međutim, pripremaju se za drugo, veliko slavlje - prema daljim napisima hrvatskih medija par bi trebalo da 19. februara krsti mezimicu u Splitu, tačno na godišnjicu svog venčanja. Hana i Petar su jedno drugom izgovorili sudbonosno „da" u crkvi Svetog Dominika u tom gradu, prenosi dalje „24sata.hr", a nagađa se i kako će mladoj mami haljinu za krštenje dizajnirati isti tamošnji modni dizajner koji joj je kreirao i venčanicu u stilu pedesetih.

Alba

Podsetimo, ime Alba potiče od latinske reči „albus", što znači „bela" ili „svetlo". Često među devojčicama u Španiji i Italiji, a prevodi se kao „zora", pa simbolizuje i obnovu snage, želju za inovacijama...

U hebrejskoj kulturi, s druge strane, ovo ime nose isključivo dečaci. Tonči Huljić otkrio je ranije da je devojčica dobila ime po svom dedi Zoranu, ocu Petra Graše, inače bivšem košarkašu i poznatom splitskom ugostitelju.

- Petar i Hana unapred su se dogovorili da će, ako bude devojčica biti Alba jer je njegov tata Zoran, a da je bio dečak zvao bi se Tonči, po njegovom dedi i meni - objasnio je bio on.

Tonči Huljić, 24sedam/M. G.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike