Znamo je kao sultaniju Mahidevran, a ovo je njena životna priča: Imala je burne ljubavi, tek ju je majčinstvo promenilo!

17.01.2023

15:43

0

Ona je jedna od najtraženijih turskih glumica, a put ka zvezdama joj nije bio nimalo lagan

Znamo je kao sultaniju Mahidevran, a ovo je njena životna priča: Imala je burne ljubavi, tek ju je majčinstvo promenilo!
Sulejman Veličanstveni - Copyright Profimedia

Glumicu Nur Fetahoglu domaća publika je upoznala kao Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni". Ona uglavnom glumi likove s teškim sudbinama, one koje su zavisne od moćnih muškaraca, a u jednom intervjuu nedavno je rekla kako priželjkuje ulogu u kojoj će ženska snaga biti u centru pažnje. Ona koja ju je vinula u zvezde je svakako sultanija Mahidevran, a dugo se dvoumila da li da prihvati tu ulogu.

- Jedne večeri vratila sam se iscrpljena kući sa snimanja "Strasti Orijenta" kad mi je zazvonio telefon. Premda mi uopšte nije bilo do razgovora, javila sam se i dobila ponudu da glumim Mahidevran. Zbog toga sam bila vrlo uzbuđena i celu noć sam provela za računarom, pretražujući internet, želeći da saznam što više o prvoj sultanovoj supruzi, o kojoj dotad nisam znala baš ništa. Sutradan su se šminkeri na setu morali pomučiti da mi sakriju podočnjake - rekla je tada Nur i pristala na ulogu koja joj je promijenila život.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)

Rođena je 12. novembra 1980. godine u Nemačkoj kao jedno od petero dece, a bila je najstarija. Njeni preci s očeve strane potiču iz Turske, dok joj je majka s Kosova. Nakon što je zavšila studije modnog dizajna, počela je da radi u banci, a nakon toga je na turskom televizijskom kanalu "Sky Turk" vodila program o finansijskim i ekonomskim temama. Kao glumica je debitovala 2007. godine u jednoj televizijskoj seriji, a dosad je glumila u dva filma i u šest televizijskih serija.

Njen profesionalni život obiležen je i burnim razvodima, a u kratkom periodu ih je imala čak dva. Nur se 2008. godine udala za brokera Murata Ajsana, od kojeg se rastala nakon samo tri godine braka. Kako je u "Sulejmanu Veličanstvenom" glumila kao Nur Ajsan, a kako se u međuvremenu razvela od Murata, vratila je devojačko prezime Fetahoglu. U to vreme mogli smo je često videti kako s koleginicama iz serije "Sulejman Veličanstveni" partija po Istanbulu.

Profimedia
Sulejman Veličanstveni

- S Muratom sam ostala u korektnim odnosima, od njega sam tražila samo da zadržim njegovo prezime. Proslavila sam se kao Nur Ajsan i mislila da ću promenom imena izgubiti deo svog identiteta. Koleginice su me uverile da to neće uticati na moju karijeru. I imale su pravo - rekla je tada glumica, koja je kao povod razvoda navela nepomirljive razlike karaktera. Braku je ipak, kako prenose turski mediji, presudila veza s kolegom Necatijem Sasmazom.

Ta romansa nije potrajala, a glumica se 2013. godine udala za biznismena Leventa Veziroglua, međutim i taj brak je potrajao samo dve godine. Taman kada je ostala trudna, odlučili su da se raziđu, a u februaru 2016. Nur je rodila devojčicu Elisu. Navodno je nekoliko godina imala problema s plodnošću pa je ova vest mnoge razveselila. Par je ipak odlučio da se ponovo venča i ćerku odgaja u zajednici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)

Pre tri godine ova glumica je imala problema sa zakonom jer je renovirala porodičnu kuću bez da je, po zakonu, za to izvadila dozvole. Proces je navodno još u toku, a preti joj do pet godina zatvora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike