Dejan Milićević o paklu kroz koji je prošao: 12 sati mog života je potpuno izbrisano, borio sam se za život i halucinirao

29.12.2022

20:24

0

Fotograf otkriva da su mu lekari dali dijagnozu tranzitne globalne amnezije

Dejan Milićević o paklu kroz koji je prošao: 12 sati mog života je potpuno izbrisano, borio sam se za život i halucinirao
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Poznati fotograf i reditelj spotova Dejan Milićević otvorio je dušu i progovorio o teškim životnim situacijama koje su ga zadesile. Jedna od najgorih je ta da je trajno izgubio pamćenje na 12 sati, ali i borba za život tokom pandemije koronavirusa. 

Naime, Milićeviću je 2018. godine uspostavljena dijagnoza tranzitne globalne amnezije, a taj sindrom dešava se jednom u životu. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Dejan Milićević

 

- Mogu slobodno da kažem da je u mom životu dva puta bilo pakleno što se tiče zdravlja. To je kada sam izgubio memoriju, nisam bio svestan gde se nalazim, sve vreme sam ljude pitao: „Ko me je ovako obukao?". Na svakih dva minuta sam ljude pitao: „Ko je ovo, gde sam ja?" Desio se taj TGA sindrom, koji se dešava jednom u životu ljudima koji su preopterećeni poslom. Meni su se stalno smenjivale u glavi slike, koje ja radim svakodnevno i to je doprinelo da se memorijska kartica mog mozga napuni. Jednog dana sam izašao na ulicu i sećao sam se svega što se dešavalo prethodnih dana. Pozvao sam svog montažera i rekao mu da ne znam gde da idem. On je ukapirao da po mom zvuku glasa nešto nije u redu - počinje svoju ispovest Dejan Milićević i dodaje da je u toj situaciji odmah otišao kod majke:

ATAImages/Antonio Ahel
Dejan Milićević

 

- Seo sam na krevet i rekao mami: „Pomozi mi ne mogu ničeg da se setim. Kada je moj montažer došao, odmah su me odveli u „Svetog Savu" i stavili me na ispitivanja da vide da nije u pitanju moždani udar... Kada sam se ja osvestio, ja sam normalno funkcionisao, samo je 12 sati mog života potpuno izbrisano i nikada se više neću sećati tih 12 sati. Tada sam shvatio da moram da usporim svoj tempo života - kazao je Dejan.

Ali to nije sve, Milićević kaže da je tokom pandemije koronavirusa imao obostranu upalu pluća, te da se za život borio 20 dana

- Opet se otvaraju vrata pakla. U tom prvom talasu korone, ja se zarazim. Borio sam se za život, bio sam kandidat za respirator. Odvajaš se od života, gasiš se, toneš. Tada su me lečili hlorikinom koji je izazivao halucinacije. Priviđao sam neke mačke - ispričao je Milićević u emisiji „Na ivici pakla". 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike