Napustio nas je pevač "Fejtlesa", a malo je poznato da ih je MTV naterao da promene stihove svog najvećeg hita!

25.12.2022

11:28

0

Muzičar se decenijama borio sa insomnijom, a zvanični uzrok smrti još uvek nije poznat

Napustio nas je pevač "Fejtlesa", a malo je poznato da ih je MTV naterao da promene stihove svog najvećeg hita!
Maksi Džez - Copyright Profimedia

Frontmen legendarnog britanskog benda "Fejtles", Maksvel Frazer, poznatiji kao Maksi Džez, preminuo je u 66. godini. Džez je jednom prilikom otkrio da je bend na zahtjev MTV-a morao da promeni tekst svog najvećeg hita ''Insomnia''.

- Ta prva rečenica: 'Deep in the bosom of the gentle night', nije moje citiranje Dilana Tomasa. To nam je nametnuo MTV, jer su smatrali da je izvorni prvi stih: 'I only smoke weed when I need to', previše slikovit - rekao je jednom prilikom Džez.

Profimedia
Maksi Džez

- Bilo je rasprave i oko stihova: 'Making mad love to my girl on the heath / Tearing off tights with my teeth', ali uspeli su ostati - dodao je muzičar. 

Treba napomenuti da, iako je radijska verzija snimljena s izmenjenim tekstom, postoji duža verzija pesme koja započinje izvornim tekstom o pušenju marihuane.

- Tekst je iz ličnog iskustva. Nisam patio od nesanice, samo sam imao apsces na zubu. Bilo je toliko bolno da me držalo budnim. Stihovi o tome kako nema struje i kako posežete za olovkom u mraku takođe su bili iz stvarnog života. Često je nestajalo struje pa sam pisao uz sveću - pojasnio je Džez stihove proslavljene numere.

Bend potvrdio tužnu vest

Maksi Džez preminuo je u 66. godini, a tužnu vest je na društvenim mrežama potvrdio i njegov bend.

- Slomljenog srca vam javljamo da je sinoć preminuo Maksi Džez, kod svoje kuće, u mirnom snu. Bio je čovek koji je promenio naše živote na toliko načina. Dao je posebno značenje muzici. Bio je divan, mudar. Velika nam je čast što smo sarađivali - porulili su članoci benda.

Muzičar se decenijama borio sa insomnijom, a zvanični uzrok smrti još uvek nije poznat.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike