Tejlor Svift uz Bajdena: Evo zašto je izabrala njega, a ne Trampa!

08.10.2020

15:59 >> 20:14

0

Autor: L. Golubović

Pevačica je otvoreno iznela svoje političke stavove za jedan američki magazin

Tejlor Svift uz Bajdena: Evo zašto je izabrala njega, a ne Trampa!
Copyright Tejlor Svift, Džo Bajden Profimedia

Do predsedničkih izbora u SAD ostalo je manje od mesec dana, a mnoge holivudske zvezde već su se opredelile za koga će glasati. Sada se oglasila i Tejlor Svift, koja je rešila da javno podži Džoa Bajdena.

– Ponosno ću glasati za Džona Bajdena i Kamalu Haris (kadnidat za potrpedsednika, prim. aut.) na ovogodišnjim predsedničkim izborima. Pod njihovim vođstvom, verujem da Amerika ima šansu da počne toliko potreban proces isceljenja. Treba da izaberemo predsednika koji zna da ljudi drugačije boje kože zaslužuju da se osećaju sigurno, da žene zaslužuju pravo da same izaberu što će sa svojim telom i da LGBT zajednica zaslužuje da bude priznata i da se oseća uključeno. Svi zaslužuju vladu koja ozbiljno uzima globalne zdravstvene rizike i na prvo mesto stavlja živote ljudi. Jedini način da počnemo da popravljamo stvari je da izaberemo čelnike koji su spremni da se suoče se s tim problemima i pronađu način da ih reše – rekla je pevačica za V Magazine.

Inače, ovo nije prvi put da se pop zvezda, koja važi za miljenicu Amerike, javno politički opredelila. Ona je 2018. pred izbore za Kongres podržala dva kandidata demokrata iz Tenesija, odakle je rodom. Pre toga, Donald Tramp je hvalio Sviftovu, nazivajući je ,,farntastičnom i zanimljivom”.

Do sada su Bajdena od poznatih Amerikanaca podržali i Kardi B, Džon Ledžend, Tom Henks, Dženifer Hadson, Džordž Kluni, Šer, Roberd de Niro, Madona, Ben Aflek, Leonardo Dikaprio, dok su na Trampovoj strani Džesi Džejms, Stiven Boldvin, Kid Rok, Džejms Vuds, Kirsti Eli, Džon Vojt, Denis Kvejd, Rozen Bar.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike