Kakav Bajdenov potez: Nakon što je saznao da je Tramp bolestan uradio je ovo... (VIDEO)

14.10.2020

16:03 >> 12:50

0

Tu se ne radi o tome ko je veći frajer, rekao je demokratski predsednički kandidat

Kakav Bajdenov potez: Nakon što je saznao da je Tramp bolestan uradio je ovo... (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Predsednički kandidat Demokrata Džo Bajden nastavio je u petak kampanju u državi Mičigen, ali je njegov izborni štab odlučio da privremeno neće objavljivati izborne reklame koji kritikuju Trampov način borbe protiv koronavirusa.

Odluka je doneta nakon što se saznalo da su američki predsednik Donald Trump i njegova supruga Melanija pozitivni na kovid-19.  Tramp je u petak helikopterom prebačen u vojnu bolnicu na lečenje, dok se Melanija oseća dobro i nije hospitalizovana.

 

Bajden se testirao na korona virus nakon održane debate sa Trampom. Rezultati su negativni.

“Ovo nije političko pitanje i tu se ne radi o tome ko je veći frajer. Ovo je još jedan podsetnik da pandemiju treba ozbiljno shvatiti te da ona neće nestati sama od sebe. Budite domoljubi, dajte svoj doprinos”, rekao je Bajden na predizbornom skupu. On je pozvao Amerikance da nose maske za lice, peru ruke i drže distancu.

Rekao je i da se moli za brz oporavak predsednika Trampa i njegove supruge.

Tramp je često umanjivao opasnost od pandemije koronavirusa i donedavno nije nosio  masku u javnosti, a na njegovim predizbornim skupovima ljudi se nisu držali preporučenih epidemioloških mera.

Inače, za Bajdena je vrlo važno da osvoji državu Mičigen,  koja se na prošlim predsedničkim izborima pokazala kao ključna za Trampovu pobedu.

 Tramp se obratio naciji pre leta u bolnicu: Evo šta je poručio (VIDEO)

Istraživanja javnog  menjenja pokazuju da Bajden ima značajnu prednost na nacionalnoj osnovi,  ali za pobedu na izborima odlučujući su elektorski glasovi, a pobednik u pojedinoj državi uzima sve elektorske glasove.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike