Kija snimila pesmu koja je napisana za Severinu: Uslovila sam kompozitore

27.11.2022

07:45

0

Pevačica je otkrila i da je duetsku pesmu koju je otpevala sa Đanijem „Lako ti je biti veran“ zapravo bila planirana za solo izvođenje

Kija snimila pesmu koja je napisana za Severinu: Uslovila sam kompozitore
Kija Kockar - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Tekstopisci uvek imaju jednu viziju dok pišu pesme, a izvođači drugu. Tako da mnoge numere pisane za određene pevače, nisu završile kod onih kojima su namenjene, već su specifične okolnosti i situacije doprinele tome da ih drugi snime, a pojedine i vinu u zvezde. 

Izreka „Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno“ često se u svetu estrade ispostavi kao apsolutna istina. Pesma „Dobro da nije veće zlo“ je prvobitno napisana za Eminu Jahović, a snimio ju je Lexington bend i u njihovoj izvedbi je postala veliki hit. Isto tako, numera „Grome moj“ je pisana za Maju Berović, a ta pesma postala jedan od najvećih hitova Cece Ražnatović. 

Niz ovakvih primera je dugačak, a ovom spisku pripada i pevačica Kristina Kija Kockar koja je za 24sedam otkrila da je ona dobila numeru koja je pisana za Severinu, a njena knjiga „Moj potpis“ nosi gotovo istovetan naziv kao i pesma koju je snimila. 

ATAImages/Antonio Ahel
Kija Kockar

Pesma „Potpis“ je pisana za Severinu, ali sam ja malo uslovila i zamolila dragog Filipa i Roganovića da je meni daju jer sam bila oduševljena pesmom. Ništa lično - kazala je kratko Kija, a na pitanje da li je ikada sa Severinom razgovarala o tome i da li se pevačici dopada njena izvedba, Kockareva je samo rekla: 

- Nismo razgovarale, ja nju ne poznajem.

Instagram printscreen/severina
Severina Vučković

Osim toga, ona je otkrila da je duet koji je snimila sa Đanijem bio namenjen jednom narodnjačkom vokalu, ali da je ona umešala prste i insistirala da ta pesma bude njena i na taj način ostvari saradnju sa Radišom Trajkovićem Đanijem. 

- „Lako ti je biti veran“ je pisana za nekog ko peva narodnjake i nije planirana kao duet, ali sam ih ja ubedila da to može biti tako i Braja je napisao tu drugu strofu za Đanija i mene. Posle je bilo nekih brzih pesama koje se meni nisu svidele, pa su završile kod drugih, ali ne bih da imenujem pevače - kazala je Kija u intervjuu za 24sedam. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike