Merima Njegomir bi danas napunila 69 godina: Gest njene ćerke za poslednji rođendan će vas rasplakati!

09.11.2022

12:15

0

Pevičacina ćerka otkrila je kako su se mamini rođendani slavili nekad, i koliko se radovala tome i gajila dete u sebi

Merima Njegomir bi danas napunila 69 godina: Gest njene ćerke za poslednji rođendan će vas rasplakati!
Merima Njegomir - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Legendarna pevačica narodne muzike, Merima Njegomir, napustila nas je pre nešto manje od godinu dana, a bol njene porodice i fanova i dalje ne jenjava. Nema sumnje da je pevačica ostavila neizbrisiv trag na domaćoj muzičkoj sceni, a da je među živima, danas bi proslavljala svoj 69. rođendan.

Njene ćerke neretko govore o pokojnoj majci javno, a sada ističu da se Merima rođendanima radovala kao malo dete, te da će im ovaj datum ostati urezan u najlepšim sećanjima do kraja života. Najstarija ćerka Ljubica se prisetila kako je izgledao poslednji mamin rođendan, pre samo godinu dana, kada se Merima uveliko borila sa opakom bolešću koja ju je na žalost ubrzo i savladala.

- Za svaki njen rođendan smo porodično išli u jedan restoran, donela bih tortu i to je bila tradicija. Obožavala je da duva svećice sa unucima. Bila je dete u duši, uživala je u takvim trenucima - rekla je Ljubica, te se prisetila prošlogodišnjeg 9. novembra.

Antonio Ahel/ATAImages
Ljubica Njegomir

- Pre nego što smo taj dan krenule u bolnicu, donela sam joj parče torte i stavila svećicu da duva, nije htela, ali sam je nagovorila. Rekla sam joj da ćemo sledeće godine napraviti veliku žurku kada ozdravi. Posle smo i bolnici pričale i čula sam da se medicinska sestra rasplakala. Nisam tada bila svesna zbog čega. I dalje mi ne ulazi u glavu da se sve to desilo. Jurila sam kao sumanuta na sve strane da ona ozdravi - istakla je Ljubica za Blic, koja je potom otkrila da li je njena majka imala neostvarenih želja:

- Nije mislila da će umreti, nije pričala o neostvarenim željama. Borili smo se svaki dan da ozdravi. Učite da živite sa tim, bol nikada ne prolazi. Isto me boli kao to jutro. Kada bih zastala i razmislila, verovatno bih pukla, ali živim. Ona ne bi volela da je drugačije - dodaje Ljubica.

Merima je bila u fenomenalnim odnosima sa brojnim kolegama, a jedna od njenih najvećih prijateljica sa estrade, Lepa Lukić, istakla je da pevačica nije imala neostvarene želje.

- Nisam pametna, ima četvoro dece, bila je tražena i kvalitetna pevačica, nije jedino ostvarila da živi duže - rekla je Lepa, pa istakla koliko su bile bliske:

Lepa Lukić ATAImages/Antonio Ahel
Lepa Lukić

- Svakoga mi je žao, ali nje mi je žao najviše. S njom sam se družila i non-stop smo se čule telefonom. Viđale smo se. Našla mi je smeštaj na Kosmaju gde sam često išla na odmor na nekoliko dana. Mislim stalno na nju - rekla je Lepa i dodala:

- Nije mogla da komunicira tih poslednjih meseci. Njena ćerka Milica mi je rekla da će se javiti kada se malo oporavi i posle nas je napustila.

Podsetimo, Merima je preminula od raka pankreasa 20. novembra 2021. godine. Sahranjena je 23. novembra 2021. u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Bila je pravoslavne vere, a njena poslednja pesma „Ljubav traje” objavljena je na dan njene smrti.

Nakon što je umrla, njena najstarija ćerka Ljubica, u znak sećanja na legendarnu pevačicu, nastavila je sa tradicijom koju je njena majka negovala, te u njenu čast organizuje koncert na Kolarcu.

Antonio Ahel/ATAImages
Merima Njegomir

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike