Ana i Vlade Divac su usvojili ćerku, a Petra je čak i genetski povezana s njima: DNK test u Americi je sve pokazao!

07.11.2022

09:56

0

Oni su izuzetno zahvalni biološkim roditeljima svoje naslednice

Ana i Vlade Divac su usvojili ćerku, a Petra je čak i genetski povezana s njima: DNK test u Americi je sve pokazao!
Ana i Vlade Divac - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Ana i Vlade Divac usvojili su svojevremeno ćerku Petru koja danas ima 23 godine, a bračni par nije ranije mnogo govoorio o tome.

Oni pored nje imaju sinove Luku i Matiju, a supruga košarkaške legende ispričala je kako doživljava potez bioloških roditelja svoje ćerke koji su je napustili. Iako mnogi očekuju da Ana i Vlade osuđuju potez roditelja koji su ostavili dete u domu, ona je za "Story" ispričala nešto što je mnoge iznenadilo i izazvalo dodatno poštovanje.

- Kako mogu tako nešto da im zamerim, to je izuzetna ljubav i hrabrost s njihove strane, izabrali su to umesto da abortiraju, a mnoge žene se danas odlučuju na taj korak - smatra Ana, a zatim je obrazložila svoj stav.

- Mogu da razumem da mnogim ljudima to nije jasno, ali uvek kažem, zamislite da vam je dete zamenjeno u porodilištu, nikada ga ne biste dali. Jer, ljubav je mnogo jača od krvne veze. Štaviše, interesantno, u Americi smo putem pljuvačke radili test na genetiku i ispostavilo se da je Petra čak i genetski povezana s nama. Vidite, ništa nije slučajno, iako je to najmanje važno u odnosu na ljubav - zaključuje Divčeva supruga.

Instagram screenshot / divaccp
Petra Divac

 

- Bezgranično sam zahvalna njenim biološkim roditeljima koji nisu abortirali, već su prošli kroz jednu takvu teškoću da daju dete na usvajanje. To je prava roditeljska ljubav, kada ne možete da se brinete o svom detetu, ali smognete snage da ga date nekome ko može - zaključila je Ana.

Podsetimo, Petra je aktivna na društvenim mrežama, a Ana na Tviteru, gde je ranije ispričala koliko voli svoju usvojenu ćerku.

- Mislim da je mnogo manja trauma za napuštenu decu kada su u hraniteljskim porodicama nego u domu. Ali sve bih ispočetka, jer ne bih znala koliko mogu da volim i šta je zapravo ljubav da nisam usvojila moju Petru.

Takođe, i sama Petra se oglasila i pričala o tome kako se oseća što joj Vlade i Ana nisu biološki roditelji.

Tanjug/Dragan Kujundžić
Ana Divac

- Ljudi me često pitaju kako je to imati dve mame i dve tate. Nemam po dva roditelja, imam samo moju mamu i mog tatu. Ljude koji su me odgajili i učinili da postanem nezavisna, inteligentna i jaka devojka. Zatim, imam i biološku majku, ženu koja me je rodila i kojoj ću biti večno zahvalna za to što sam danas okružena pravim ljudima. Ne znam ništa o ženi koja me je rodila, a ni o mom biološkom ocu i nisam u kontaktu sa njima. Volela bih da ih upoznam jednog dana, ali mi se ne žuri. Često mi kroz glavu prolaze pitanja da li ličim na nekoga od njih dvoje i imam li neke njihove osobine – napisala je svojevremeno Petra na svom blogu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike