Razlog zašto je Elvisov jedini unuk izvršio samoubistvo pre dve godine: Koliko je Bendžaminu porodično prezime u stvari bilo teško

05.11.2022

18:20

0

Prislijeva ćerka je bila u braku s Majklom Džeksonom, Nikolasom Kejdžom, ali je tek s Denijem Kiom dobila naslednika kog je sačekala strašna sudbina

Razlog zašto je Elvisov jedini unuk izvršio samoubistvo pre dve godine: Koliko je Bendžaminu porodično prezime u stvari bilo teško
Bendžamin Kio - Copyright Profimedia

Bendžamin Kio, koji je sebi oduzeo život sa svega 27 godina sredinom jula 2020, bio je muzičar i jedini unuk velikog Elvisa Prislija. Lisa Meri, Prislijeva ćerka, dobila ga je s Denijem Kiom, a on je pored toga što se bavio muzikom stekao ogromnu popularnost kao „mladić koji je bio preslikani Elvis".

Rodio se krajem oktobra 1992. i dobio ime Bendžamin Storm Prisli Kio. Njegova starija sestra Rajli, rođena 1989, dan-danas poput poznate majke tuguje za njim, kao da se strahota dogodila juče. Iako se Prislijeva naslednica maksimalno trudila da joj deca žive u potpunoj privatnosti, pošto je on počeo da se pojavljuje u javnosti kao muzičar, nema ko nije primetio da je Bendžamin gotovo isti deda. Sa 17 mu se rodila želja da krene Elvisovim stopama i prema „All That’s Interesting", „Universal" mu je ponudio ugovor „težak" pet miliona 2009. godine.

Međutim, iako je poznato da je redovno odlazio u studio, snimao, ništa nije zvanično bilo i objavljeno.

 

 

Mladić je vremenom, pisali su pomenuti mediji, osećao sve veći pritisak prezimena, kao i toga „da treba da postane zvezda kao što je bio njegov deda". Pre tragične smrti, pročulo se da je bio depresivan. Nije ustajao iz kreveta pre podneva, najčešće nije bio dobre volje, a mediji iz Velike Britanije često su napominjali kako se okrenuo porocima.

Jedan od njegovih prijatelja, Brendon Hauvard, ispričao je svojevremeno za „People" kako veruje da mu je prezime „apsolutno došlo glave". Još onda, pisalo se kako je podigao ruku na sebe tokom žurke organizovane za njegovu devojku Dajanu Pinto. Ubrzo, stručnjaci su konstatovali da je uzrok smrti zasigurno samoubistvo, a pojedinci su isticali kako je telo pronašla upravo tadašnja izabranica.

Lisa Meri ga je uvek smatrala „svojom bebom", iako je kasnije dobila i blizance (Harmer i Finli) sa četvrtim suprugom Majklom Lokvudom. Od njegove smrti, utučena majka se skoro uopšte ne eksponira, ali se priseća sina bez kog je ostala redovno - na društvenim mrežama, posebno od prikazivanja filma „Elvis" sa Osinom Batlerom u glavnoj ulozi.

 

 

Ožalošćena sestra Rajli Kio, inače, postala je glumica, a smrt brata bila ju je bacila u duboku depresiju.

- To kao da me je bacilo u vodu, a da ja ne znam da plivam. Mesecima nisam ustajala iz kreveta, ni sa kim nisam ni pričala - rekla je jednom prilikom za „The New York Times".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike