Keba postao penzioner: Stiglo mu rešenje o penziji! Neke njegove kolege imaju duplo više, među prvima Saša Popović i Zlata Petrović

03.11.2022

08:30

1

On je u februaru predao zahtev PIO Fondu

Keba postao penzioner: Stiglo mu rešenje o penziji! Neke njegove kolege imaju duplo više, među prvima Saša Popović i Zlata Petrović
Dragan Kojić Keba - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Dragan Kojić Keba sada je i zvanično postao penzioner, jer je konačno dobio rešenje o predstojećim mesečnim primanjima.

Folker je prošle godine napunio 65 godina, koliko je potrebno da ispuni uslov za starosnu penziju i odmah predao papire u Fond PIO. Kako je 24sedam već pisao, on je u februaru ove godine predao zahtev za penziju, te će ubuduće primati oko 46. 000 dinara mesečno.

ATAImages/Antonio Ahel
Dragan Kojić Keba

U obrazloženju piše da je stekao starosni uslov i da će njegova mesečna penzija, koju će dobijati iz dva dela, iznositi nešto više od 46.000 dinara, piše Kurir.

Keba je godinama poslovao preko svoje firme "Keboni", preko koje je državi plaćao porez, a imao je i status istaknutog umetnika, pa se pretpostavlja da je na ovaj način ispunio zakonske norme za penzionisanje.

Podsetimo, Keba se poslednjih godina provlači kroz medije zbog minimalne alimentacije vanbračnoj ćerki koju je dobio sa Ljiljanom Jevremović. Njemu je sud odredio da mora da plaća u visini od 150 evra. 

Osim Kojića, među estradnjacima penziju dobijaju i Saša Popović (700 evra), Zlata Petrović (35.000 dinara, plus penzija iz Austrije 800 evra), Nada Obrić (16.000 dinara), Hasan Dudić, Bora Đorđević (nacionalna penzija), Nada Topčagić (35.000 dinara), Rade Jorović (25.000 dinara), kao i glumci Bogdan Diklić, Laza Ristovski, Vojislav Brajović i drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike