Oni ulivaju nadu! Mnoge naše poznate ličnosti su se izborile sa smrtonosnim bolestima i imaju bitne savete: Kontrola je najvažnija!

30.10.2022

14:22

0

Autor: Marija Mitić

Oni su se suočili sa najtežim izazovima

Oni ulivaju nadu! Mnoge naše poznate ličnosti su se izborile sa smrtonosnim bolestima i imaju bitne savete: Kontrola je najvažnija!
Mira Škorić Aleksandar Milić Mili Anabela Atijas - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Mnoge naše poznate ličnosti pobedile su teška i ozbiljna oboljenja, koja se neretko, nažalost, završe tragičnim ishodom. Verovatno postoje i oni koji o tome nisu hteli da govore javno, međutim, mnogi jesu, čime daju vetar u leđa, nadu i optimizam svima koji su u istim ili sličnim situacijama.

Jedna od šampionki u pobeđivanju kancera, svakako je pevačica narodne muzike, Nada Obrić, koja ga je operisala čak četiri puta.

- Kad saznate da imate maligni tumor, prvo zanemite. Onda ne verujete, potom ste jako ljuti, pa jako tužni, pa se pitate zašto ja, zašto meni. A onda se osvestite i počnete da se borite, žurite da se organizujete i odradite sve što treba kako biste se operisali. Misli su uzburkane, pomešane, trudite se da ne opterećujete decu - rekla je svojevremeno pevačica koja se dosta puta nije libila da o ovoj temi javno govori.

Glumca Aljošu Vučkovića pre par godina imali smo prilike da vidimo u jako lošem stanju, međutim, teška borba je sada, na sreću, iza njega. 

Aljoša Vučković, Foto: A.A/ATAImages
Aljoša Vučković

 - Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim - rekao je Aljoša, koji se, međutim, 2021. godine vratio na scenu nakon što je ozdravio!

Takođe, Tina Ivanović i Mira Škorić su imale karcinom, a Mira priznaje da je najpre krila šta ju je snašlo.

 - Ja sam to dugo krila, zapravo krila sam od svoje porodice da bih ih zaštitila. Ta bolest uvek može da se vrati - rekla je Mira ranije.

 - Imala sam tri operacije. Plakala sam kao kiša kad sam saznala za bolest. Sve mi se srušilo. Osećala sam strah, bes i tugu. Nije bilo lako, ali, hvala bogu, sad je sve u redu. Kontrola je najvažnija - poručila je Tina Ivanović.

I Ivana Žigon je pričala o svojoj borbi s karcinomom dojke.

- Dvanaesti dan posle operacije igrala sam na sceni Narodnog pozorišta. Tri sata sam plesala, glumila, smejala se, a u publici je sedeo i profesor koji me je operisao. I danas sam mu na svemu zahvalna. Zaljubljena sam u život. Tome me je tata naučio - optimistična je Ivana.

Ivana Žigon ATAImages/Miroslav Milić
Ivana Žigon

I Suzana Petričević se oduprla bolesti:

- Kad sam dobila dijagnozu, bila sam neobično mirna, kao da je bilo logično, tako sam to mirno primila, kao da sam upućena kod stomatologa, a ne na Institut za onkologiju sa naznakom ‘hitno' - iznela je svoje iskustvo.

Voditeljka Biljana Obradović je prošla kroz pakao kad joj je dijagnostikovan tumor pankreasa.

 - Tumor koji je bio veličine 600 grama, 11 centimetara – to je kao jedna fudbalska lopta. Bog me je pogledao da ja to uklonim u pravo vreme, jer da smo sačekali nekoliko meseci, ne bih znala u kom pravcu bi to moglo da se razvije - ispričala je svoje iskustvo.

Anabeli je tumor dojke dijagnostikovan kad je imala samo 20 godina i ona je operisana u Švedskoj, dok je Aleksandar Milić Mili vodio borbu dok je studirao.

- Godinu dana sam se lečio i bio na hemoterapiji. Tada je ta terapija bila strašno teška i agresivna, ali sam uspeo da se izborim. Čak sam uspeo da završim i treću godinu na fakultetu. Išao sam sa sve braunilama u rukama na ispite - ispričao je Mili.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike