Ovako je Jami govorila o Maji Nikolić: Ona je loša kopija Odžaklijevske!

13.10.2020

06:44 >> 14:05

0

Folkerka je žestoko reagovala na kritike povodom njenog pojavljivanja na jednom festivalu pop muzike

Ovako je Jami govorila o Maji Nikolić: Ona je loša kopija Odžaklijevske!
Copyright Jasna Milenković Jami/ ATAImages/ Antonio Ahel

Sa željom da se pokaže i u pop-muzici, Jasna Milenković Jami prijavila se svojevremeno za Festival zabavnih pesama u Herceg Novom s pesmom „Dođi da oslabimo zajedno”, koju su uradili Marina Tucaković i Aleksandar Radulović Futa. Među njih sedamnaest pevačica je bila desetoplasirana, ali nije bila zadovoljna „zlatnom sredinom”. O svemu je progovorila 1994. godine, istakavši da su gotovo hteli da je linčuju iako je dokazala da i u pop-muzici „ima šta da traži”:

– Sa festivala nosim loše uspomene. Samo što me zabavnjaci nisu linčovali, tako su me dočekali. Kad sam došla, pevač Bojan Bajramović mi je rekao: „Šta ćeš ti ovde?” Slično se ponela i Lana Toković, članica grupe „Lana i Aldo”. Svi su me nekako gledali popreko, niko nije hteo sa mnom ni da razgovara, kao da sam ja kriva što se oni bave pop-muzikom, što imaju loš status, slabo zarađuju i nemaju tezge. Nisam mogla da zamislim da neko može na nekog da bude toliko kivan da ne želi da ga vidi. Ne samo što su mene bojkotovali, vidim da i među njima nije neka atmosfera, gledaju se popreko, ogovaraju i slično. Treba da dođu među nas narodnjake, pa da vide kako se družimo, kako se šalimo i provodimo vreme.

Jasna Milenković Jami/ ATAImages/ Antonio Ahel

Na tom festivalu za Jami su glasali uglavnom oni koje je dobro znala – grupa „Mobi Dik”, Gala, Srđan Marjanović, Dejan Petković, Rade Vojvodić, a pobednica je bila Maja Nikolić. O koleginici pak nije imala baš visoko mišljenje.

– Dobra je pevačica, ali ima loše pesme. Uporno kopira Maju Odžaklijevsku koja joj je bila „profesorica”. Treba da nađe neki svoj stil.

Pošto je do nje došla informacija da kritičari nisu baš bili zadovoljni njenim pevanjem, na to je dala odgovor u svom stilu.

Foto: Printscreen Youtube

– Ko ne voli da me sluša, može da me gleda. Ima šta i da vidi. Imala sam ranije ponudu da se takmičim za mis Jugoslavije, ali sam je odbila. Više sam bila za manekenku. Ne volim da nosim brojeve na pisti i da me žiri ocenjuje i gleda kao ovcu. Kao manekenka, mogla bih da nosim i intimno žensko rublje, to mi ne bi smetalo, jer ima svoj cilj – objasnila je Jami svojevremeno za RTV reviju, napominjući da joj nikakav problem ne predstavlja to što je na sceni dosta razgolićena:

– To uvek pali kod publike. A ja imam šta da pokažem. Znam da mi mnoge koleginice zavide, ali šta ću im. U odeći i na sceni volim da izgledam umereno erotski. Imam svoj stil od koga ne odstupam. A svojim kolegama iz pop branše poručujem da više rade, a manje ogovaraju nas iz folka. Vidim, svakog meseca se negde održava pop-festival. Ali ni to im ne vredi, mi ćemo još dugo da budemo popularniji i da imamo bolje honorare.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTV revija

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike