Čuveni debeovac tvrdi: Drljača umalo propao zbog četnika!

13.10.2020

10:37 >> 10:39

0

Jedan pijanac naručio je partizansku pesmu, a iako se nećkao, Bora ju je otpevao pa zamalo nestao sa scene, priseća se Boža Spasić i dodaje - šta ti je na

Čuveni debeovac tvrdi: Drljača umalo propao zbog četnika!
Copyright Boža Spasić Printscreen Balkan info

Sve dok se Boža Spasić, čuveni operativac DB-a u penziji, nije prisetio ovog detalja, nije bilo poznato da je karijera pokojnog folkera Bore Drljače bila na tankom ledu.

Boru Drljaču smo našli u kafani ,,Evropa”, negde oko štajge u Minhenu 1986. Pevao je sadam dana za 5 hiljada maraka! U kafani naši gastarbajteri, lopovi i lopovčići, dangube, cinkaroši svih mogućih službi i policija, pijanci – pričao je Spasić i dodao:

– Bora peva svoj repertoar i ljudi uživaju.

– Međutim, jedan pijanac naručuje partizansku pesmu ,,Zlatibore širi grane”. Bora se nećka, ali je otpeva. Po povratku u Beograd zatiče me depeša iz Sarajeva. Piše kako je estradni pevač Bora Drljača u kafani u Minhenu pevao četničke pesme. Pomislih šta ti je naš narod. Depešu bacih u korpu za đubre… – zaključio je on.

Bora Drljača ATAImages/Antonio Ahel

Naime, svi koji su u inostranstvu pevali četničkoj dijaspori, odnosno pevali četničke pesme, po povratku u SFRJ bili bi zabranjeni na svim televizijama i radio-stanicama kojih je, inače, bilo veoma malo. Mnogi pevači bi se prevarili i nastupali pred četnicima, a kasnije bi ih čekala kazna kada se vrate u Jugoslaviju. Međutim, bilo je mnogo lažnih dojava, kao i ova o Bori Drljači. Neko je bio ljubomoran na Boru ili je neko od ustaša lažno obavestio naš DB da je Drljača pevao četnicima.

Srećom, Boža Spasić bio je na licu mesta i tim ljudima pokvario posao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike