Kanje Vest više nije milijarder! Evo za koliko je opalo njegovo bogatstvo nakon što su mu propale velike saradnje

26.10.2022

09:02

1

Autor: Marija Mitić

Forbs je objavio nove zaključke

Kanje Vest više nije milijarder! Evo za koliko je opalo njegovo bogatstvo nakon što su mu propale velike saradnje
profimedia-0247269475 - Copyright Profimedia

Kanje Vest ostao je bez brojnih velikih saradnji koje su mu donosile ogroman novac, nakon pojedinih javnih ispada, te govora mržnje. Saradnju mu je juče otkazao jedan od najvećih sponzora - brend Adidas, a gubitak ovog partnerstva je veliki udarac na bogatstvo repera.

Kako je objavio Forbs, Vest više nije milijarder, a njegov ugovor sa Adidasom procenili su na 1,5 milijardi dolara, te prenose da njegovo neto bogatstvo bez toga pada na tek 400 miliona dolara.

Inače, Adidas je juče, 25. oktobra objavio svoju odluku o prekidu saradnje sa Vestom, rekavši i da je proizvodnja reperove "Yeezy" linije obuće i odeće "odmah" zaustavljena.

 - Adidas ne toleriše antisemitizam i bilo koju drugu vrstu govora mržnje. Njegovi nedavni komentari i postupci bili su neprihvatljivi, puni mržnje i opasni te krše vrednosti naše kompanije o različitosti i uključivanju, međusobnom poštovanju i poštenju - poručili su iz Adidasa.

Profimedia
Kanje Vest

 

Potez ove firme je usledio nedugo nakon što je agencija za talente "CAA" odbacila zastupanje repera, a filmski studio MRC odlučio je da ne objavi dokumentarac o dvadesetčetvorostrukom dobitniku Gremija.

Podsetimo, ranije ovog meseca, Instagram nalog Kanjea Vesta je bio delimično blokiran, a njegov Tviter nalog zaključan zbog objava koje se smatraju antisemitskim.

Sve se zakuvalo kada se reper nedavno na modnoj reviji u Parizu pojavio u majici sa sloganom "Životi belaca su vredni". Inače, to je slogan kojim se koristi američka krajnja desnica, a izmenjeno je ime pokreta u "Životi crnaca su vredni" - koji se bori protiv rasizma prema crnačkom stanovništvu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike