Sestrić Tošeta Proeskog je krenuo ujakovim stopama: Bio je blizak sa pevačem, a danas sarađuje sa njegovim producentom (FOTO)

18.10.2022

11:42

0

Svojevremeno su otpevali zajedno pesmu "My little one"

Sestrić Tošeta Proeskog je krenuo ujakovim stopama: Bio je blizak sa pevačem, a danas sarađuje sa njegovim producentom (FOTO)
Toše Proeski - Copyright Profimedia

Tošeta Proeskog i posle 15 godina od tragične smrti ljudi širom regiona nisu zaboravili, slušaju njegove brojne hitove, a pevačevim stopama krenuo je njegov sestrić.

 

 

Njegove pesme slušaju se i dan-danas, a sada ih ponekad peva Kristijan Risteski koji ima brojne uspomene na slavnog ujaka. Tošteova rođena sestra Dora pre 25 godina dobila je sina koji je, po svemu sudeći, bio izuzetno blizak sa sestrićem, a javnost je za njega čula još kada je bio dečak i kada je sa Proeskim otpevao pesmu "My little one", a spot koji je snimljen godinu dana posle Tošetove pogibije sačinjen je od fotografija iz porodičnog albuma.

 

 

- Toše i Kristijan bili su mnogo vezani. On mu je usadio ljubav prema muzici, učio ga je da svira i peva. Ipak, nikada nije želeo da sestrića eksponira u javnosti. Sećam se kada je snimao spot za pesmu "Moj svet", namenjenu "Unicefu", u kome se pojavljuju mnoga deca, naša majka ga je pitala zašto ne pozove i Kristijana, a on je odgovorio: "Kristijan je mnogo talentovan. Doći će vreme kad će se predstaviti javnosti. Za sada ga želim držati po strani, teško je biti deo estrade". Moji sinovi Kristijan i Nikola bili su u šoku kad je poginuo, nisu mogli da prihvate da ga više nema - rekla je Tošetova sestra jednom prilikom.

 

 

Kristijan živi u Skoplju, a studirao je Fakulteta za audiovizuelne umetnosti. Pre nekoliko godine ukazala mu se prilika da sarađuje sa britanskim producentom i Tošetovim saradnikom Endijem Rajtom, zbog čega je neko vreme proveo u Londonu.

U snimku ispod poslušajte kako Kristijan peva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike