Tuga na sahrani Bore Drljače, sinovi skrhani bolom: Neka počiva u miru pored naše majke

14.10.2020

11:25 >> 18:10

0

Od folkera su se oprostili porodica i prijatelji, a njegov najbolji drug Era Ojdanić zaplakao je nad njegovim kovčegom

Tuga na sahrani Bore Drljače, sinovi skrhani bolom: Neka počiva u miru pored naše majke
Copyright Foto:24sedam/Goran Sivački

Bora Drljača sahranjen je danas, a njegovi prijatelji, rodbina i poštovaoci uputili su mu poslednji pozdrav na Bežanijskom groblju.


Foto:24sedam/M.G.

Pevač je sahranjen pored svoje prve supruge Verice, što mu je bila želja za života.

Među prvima, na groblje su pristigli Borin dugogodišnji prijatelj Era Ojdanić, Nada Topčagić, Baja Mali Knindža, Vera Matović, Željko Šašić, Goca Lazarević, Miloš Bojanić… U kapeli se okupila mnogobrojna Borina familija, kao i sinovi kojima su prisutni izjavljivali saučešće.

– Ode moj najbolji drug, moj brat, kolega! Joj, Bože! Kao da nas je jedna majka rodila. Nisam imao rođenog brata, 50 godina našeg druženja. Prošli smo celu zemaljsku kuglu – plakao je Era pored kovčega.

Antonio Ahel/ATAImages

Povorka je polako krenula od kapele, pa do grobnog mesta gde će počivati Drljača, a Nada Topčagić rekla je da je tužna je što u čast njenog kolege nije održana komemoracija. Kada su prisutni pristigli do večne kuće gde će počivati pevač, Era je ponovo zaplakao i pao pored sanduka.

Predstavnici Udruženja estradnih umetnika Srbije održali su govor za poslednji oproštaj, a zatim poručili da će u decembru Bori u čast dodeliti nagradu, koju će preuzeti njegovi sinovi. Zatim su mu svi zapevali pesmu ,,Nema raja bez rodnoga kraja”.

Foto 24 sedam/Goran Sivački

– Neka počiva u miru pored naše majke – rekao je pevačev sin kroz plač.


Foto:24sedam/M.G.

Pevač narodne muzike Bora Drljača preminuo je u 80. godini, 11. oktobra, nakon duge i teške bolesti. On je nekoliko puta morao da ode na operaciju, ali se borio do poslednjeg dana. Drljača je rođen u Bosanskoj Krupi, te su njegovu karijeru pre svega obeležile pesme iz Krajine.


Foto:24sedam/M. G.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike