Sponzori počeli da mu okreću leđa: Kanje Vest zgrozio sve svojim antisemitskim izjavama, oni mu poručili da nastavi dalje na drugom mestu!

15.10.2022

08:50

0

Firma sa kojom je sarađivao mu je dala rok od 60 dana da premesti svoje poslovanje

Sponzori počeli da mu okreću leđa: Kanje Vest zgrozio sve svojim antisemitskim izjavama, oni mu poručili da nastavi dalje na drugom mestu!
profimedia-0390810372 - Copyright Profimedia

Nakon kontroverzi vezanih za poslovanje Kanjeovog brenda "Yezzy" sa Adidasom, sada je i investiciona banka "JP Morgan" odlučila da prekine saradnju sa reperom.

U pismu koje je ova bankarska institucija podelila na društvenim mrežama, kontroverzna zvezda ima 60 dana da prebaci svoje poslovanje u drugu firmu, jer su bankari odlučili da prekinu saradnju sa njim i njegovim brendom.

Pismo je na Tviteru objavio Kanje, kojem su tokom vikenda bili blokirani nalozi na društvenim mrežama zbog njegovih antisemitskih poruka.

Profimedia
Kanje Vest

Firma "JP Morgan" je pismo poslala pre svih kontroverzi, budući da je poslato 20. septembra, a u njemu su bankari dali Kanjeu rok do 21. novembra da svoje poslovanje prenese negde drugde.

Kanje je ranije na društvenim mrežama kritikovao rukovodstvo "JP Morgana" i rekao da ne žele da mu daju pristup izvršnom direktoru banke Džejmiju Dimonu. U septembru je isto tako izjavio da prekida veze sa svojim korporativnim partnerima i da je vreme da nastavi dalje sam.

Potez "JP Morgana" dolazi u trenutku kada su poslovna partnerstva Kanjea Vesta pod većim nadzorom. 

Profimedia
Kanje Vest

Pre samo nedelju dana brend "Adidas" je izjavio da preispituje svoj ugovor sa njim nekoliko dana nakon što je pokazao dizajn majice "White Lives Matter" na Nedelji mode u Parizu. 

Firma nije spomenula taj njegov potez, ali je rekla da su "uspešna partnerstva ukorenjena u međusobnom poštovanju i zajedničkim vrednostima".

Kanje je odgovorio na Instagramu, tvrdeći da je firma "ukrala" njegove dizajne, ali ta objava više ne postoji.

Profimedia
Kanje Vest

Iz Adidasa su izjavili da su odlučili da problem iznesu u javnost tek nakon što su nekoliko puta probali da reše problem sa Kanjeom u privatnosti.

Prošlog meseca je Kanje rekao da prekida saradnju sa "Gapom", te optužio firmu da nije poštovala uslove njihovog poslovnog ugovora, uključujući i to što nije otvorila samostalne radnje za brend "Yezzy".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike