Nije planirano da „Muštuluk" peva Haris, a jedan Džejov hit umalo da uzme Rokvić: Kompozitor otkriva hit detalje s estrade!

06.10.2022

14:19

0

Slavkoni je, inače, jednu svoju pesmu nudio Saši Matiću, međutim na kraju je završila kod njegovog brata Dejana

Nije planirano da „Muštuluk" peva Haris, a jedan Džejov hit umalo da uzme Rokvić: Kompozitor otkriva hit detalje s estrade!
Nikola Rokvić Marija Šerifović Haris Džinović 1 - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Slavko Stefanović Slavkoni, naš poznati kompozitor, napravio je brojne hitove za naše pevače tokom svoje karijere. Susretao se kako s neozbiljnim, tako i onima maksimalno fer - poput Marije Šerifović, koja iako ga je odbila, bila ga je i te kako ispoštovala.

- Ponudio sam joj pesmu više puta i ona mi uvek u roku od par sati da povratnu informaciju i kaže: „Super je melodija, ali mi tekst nije dobar“ na primer. I, to čovek može uvek da oseti da li je pesma za njega ili ne, a neki pevači dok puste pesmu kolegama, pa familiji, pa prijateljima i onda naravno bude „sto babica kilava deca" – objasnio je Slavkoni, piše „Grand onlajn", koji se ovom prilikom dotakao i velike drame koja je zbog pesme „Provereno" nastala između pevačica Ane Nikolić i Milice Pavlović.

– Ja, na primer, ne nudim pesme na više strana kada ih uradim, nego prvo ponudim samo jednoj osobi. E, sad, desi se da neko ne javlja da li će uzeti pesmu dug vremenski period i onda ja naravno odustanem od njega i pesmu kupi neko drugi. Posle im bude krivo, ali prosto, mi koji smo autori pesama moramo što pre da znamo da li će neko uzeti pesmu ili ne – izavio je govoreći o tome kako se takve stvari uopšte i dese.

Zatim, Stefanović se dotakao i pojedinih hitova koji su otišli u velike ruke iako on to nije baš tako planirao.

- „Muštuluk" je prvobitno bio ponuđen Šerifu Konjeviću koji se nešto mislio, ali je završio kod Harisa Džinovića. „Imati pa nemati" je prvo slušao Nikola Rokvić, bila je agresivnija pa sam je ja za Džeja posle preuredio, da bude emotivnija. I, recimo, „Niko i neko" sam prvo nudio Saši Matiću, ali ju je snimio njegov brat Dejan - zaključio je poznati kompozitor.

Slavko Stefanović Slavkoni, Youtube screenshot ,,Grand Magazin TV Grand"
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike