Evo šta se krije iza najveće krize u "Zvezdama Granda": Pregovori se pretvorili u cirkus, novac i gledanost najveći problem!

27.09.2022

06:30

8

Kako 24sedam saznaje, produkcija je dobila neočekivano nisku ponudu od dve televizije

Evo šta se krije iza najveće krize u "Zvezdama Granda": Pregovori se pretvorili u cirkus, novac i gledanost najveći problem!
otkrivamo 8 psd - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Wikipedia

Snimanje muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" uveliko je počelo, iako se do daljeg ne zna na kojoj televiziji će se emitovati, što je izazvalo najviše sumnji da negde ozbiljno škirpi.

Sada je već jasno da nije reč o dogovoru sa žirijem, te je, kako 24sedam saznaje, reč o novcu. Zašto se "Zvezde Granda" prvi put, doduše posle raskida saradnje s Pinkom, nalaze na ozbiljnoj klackalici, pitanje je koje smo detaljno istražili od više izvora upućenih u ovu priču.

Kada je Saša Popović 2014. raskinuo saradnju sa Pinkom, lako mu je bilo sa tadašnjim rejtinogm da pronađe novog emitera, što danas nije slučaj. United media očigledno želi preko hleba pogaču, jer iako ima u vlasništvu dve svoje televizije, želi da se "Zvezde Granda" prikazuju na nacionalnoj frekvenciji, ali im rezultati koče tu priču. Talent-šou je sada osuđen samo na pregovore sa Pinkom, s kojim trenutno ne ide lako. Takođe, naš sagovornik ističe da paralelno traju i pregovori sa Prvom, a neizvesno je iz više razloga šta će se desiti.

Jedini uzrok što je produkcija u nezavidnom položaju da diktira uslove jeste - loš rejting.

Tačnije, ne možda toliko loš, ali svakako znatno lošiji u poslednjoj sezoni. Izvor blizak TV Prva kaže za 24sedam da su po epizodi dobijali značajno više od 50.000 evra, a da u poslednjoj sezoni nisu imali zadovoljavajući šer. Kako su čelnici ove kuće zatražili da spuste cenu, javilo se zajedničko nezadovoljstvo i Grand nije pristao na to.

Zatim, Grand (United media), kako bi osigurao uslove na koje je navikao, ušao je u pregovore sa TV Pinkom, međutim, Željko Mitrović nije ponudio ni približnu cifru kao pre nekoliko sezona kada je hteo da plati mnogo više nego što je Prva plaćala Grandu po emisiji. Tu se situacija znatno zateže, dodaje naš insajder, jer i Mitrović postavlja nove uslove u svoju korist pošto je Grand, logično, u nezavidnoj poziciji. To je i jedan od razloga što je Pink odredio termin "Pinkovih zvezdica", ali ne i "Pinkovih zvezda", dok se pregovori ne završe.

Željko Mitrović, Antonio Ahel/ATAImages
 

Čelnik ružičaste televizije je ovog puta Grandu ponudio ono zbog čega je ta produkcijska kuća i prešla sa Pinka na Prvu TV 2014. Naime, "Zvezde Granda" su napustile tu televiziju jer Pink nije plaćao emitovanje po emisiji, nego su davali minute marketinga na svom programu. Tačnije, tada je na svakih sat vremena emitovanja Grand dobijao četiri minuta reklama koje bi kasnije mogao da unovči od sponzora. 

Drugi sagovorik 24sedam, upućen dobro u ovu situaciju, ističe da je čelnicima TV Prva prekipelo i da ne žele više da plaćaju isti iznos za manje rezultate.

- Mislili su da će Ceca Ražnatović posle Jelene Karleuše biti dobra zamena, ali se ispostavilo da se gledaocima ta promena nije preterano svidela. Ceca je svakako neko ko je doprineo da se više uvažavaju mladi kandidati za razliku od njene prethodnice, što se i produkciji najpre dopalo, ali to nije urodilo plodom kada je gledanost u pitanju. U prvih mesec dana rejting emisije nije toliko opao, ali je do kraja sezone sveukupan rezultat bio poražavajući, zbog čega je Prva zatražila promenu ugovora - kaže izvor 24sedam.

Žiri "Zvezda Granda", 24sedam/Katarina Mihajlović ATAImages/A.A.
 

Popović je već rekao da on ni sa čim nema veze jer je sada "običan član žirija" i da je već tri godine u penziji. Tako od njega nismo uspeli da saznamo gde je zapelo, kao i to na kojoj će od ovih nacionalnih frekvencija da se emituje šou. 

Saša Popović, 24sedam/D. B.
 

Kada se sve sabere, nijedna od opcija nije odgovarajuća za United grupu, ali je činjenica da ukoliko žele da nastave muzičko takmičenje, moraju da naprave kompromis i spuste kriterijum. Ono što je sigurno, jeste da će u narednih nekoliko dana biti poznato gde će se emitovati "Zvezde Granda", s obzrom na to da prikazivanje svake sezone počinje krajem septembra.

Valja imati u vidu i da je šou "Nikad nije kasno" zauzeo termin "Zvezdama Granda" subotom u 21 čas, ali ukoliko se United media odluči da prihvati uslove TV Prve, nije nemoguće da se vrate na stari šablon, zaključuje insajder 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike