Lista je dugačka! Ovako Verica Rakočević neguje svoj izgled: Sve to mi je poboljšalo i zdravlje!

17.09.2022

16:41

0

Kretorka ne krije koliko je zadovoljna životom na Avali

Lista je dugačka! Ovako Verica Rakočević neguje svoj izgled: Sve to mi je poboljšalo i zdravlje!
Verica Rakočević - Copyright ATAImages/Stefan Tomašević

Verica Rakočević je i dok je živela u Beogradu maštala o tome da se preseli u kuću u prirodi. Kako joj se taj san ostvario - tvrdi da je zbog svega što je sada uvrstila u svoju dnevnu rutinu kako lepša, tako i zdravija, fizički i psihički.

- Ja sam devojka sa sela. Preterujem, iz malog gradića na Kosovu i Metohiji, Podujeva, ali sam više od 60 godina stanovnik Beograda. Decenijama sam živela u Ulici kralja Milana i maštala da jednoga dana budem u kući u prirodi. To nije bilo izvodljivo dok su deca odrastala. Našla sam kuću iz snova, na brdašcetu okruženu drvećem. Pre toga sam često boravila u Eleninoj kući na Avali i osetila sve čari ove planine - objašnjava Verica, piše „Blic", dok poznata kreatorka dodaje u čemu tamo posebno uživa sa svojim izabranikom, Veljkom Kuzmančevićem.

„Sve miriše na zovu, bagrem..."

- Nisam vozač, ali u tom periodu sam upoznala Veljka, počeli smo zajedno da živimo, tako da je olakšanje bilo ići kolima do grada iako meni nije teško da, kada je on na putu, odem taksijem ili autobusom. Ne znam koliko znate za ružu vetrova koja krasi Avalu. U maju cela Avala miriše na zovu i bagrem. Vazduh na Avali leči, a ljudi ga zagađuju.

Rakočevićeva se zatim dotakla i toga kako je priroda tačno uticala na njeno zdravstveno stanje.

- Bez obzira na obaveze, čim se vratim iz grada već na kapiji skidam obuću i ostatak dana hodam bosa po travi, pa moja pedikirka muku muči sa mnom. Dugo bih vam pričala o blagodetima, od tog momenta kada vam bose noge dodirnu zemlju i izvuku sav nagomilani stres koji ste imali u toku dana, do toga da u komšiluku imam kozje mleko, sir i surutku, domaća jaja i organsko voće i povrće. Moje jabuke, šljive i lešnici nisu nikada bili dodirnuti nekim hemijskim sredstvom. Komšije koje su tu u svakom trenutku da vam se nađu u svakoj situaciji. Jutarnja kafa i izlazak sunca, zrikavci koji vas uspavljuju, sve to je poboljšalo moje fizičko i mentalno zdravlje.

 

 

U komšiluku je, inače, poznata po sakupljanju smeća. Jedan njen sused Ljuba je, naime, pokrenuo izvesnu borbu za očuvanje okoline, a ona mu se rado pridružila.

- ...S jedne lokacije uklonjeno je 27 tona plastike, fotelja, tepiha i još mnogo neverovatnih stvari i to sve na putu koji vodi u lovište. Uzalud su stajale table upozorenja sve dok konačno nisu postavljene kamere... Možete pričati koliko hoćete narodu koji nema svest o tome. Mi smo narod koga samo ako udariš po džepu reaguje, zato da mogu, uvela bih drakonske kazne za te zločince nad prirodom. Skoro je u mojoj ulici čovek posekao celo brdo šume stare više od 100 godina. Prodaće drva koja će loženjem zagaditi već osiromašenu prirodu za velike količine kiseonika. Tu će posle neko sagraditi vile sa bazenom za vikendice, a onda će po povratku u svoje luksuzne stanove u gradu, bacati kroz prozore automobila nakupljeno smeće. To smo mi nažalost - razočarano je prokomentarisala ona.

Sa druge strane, kada je kampovanje u pitanju, čini se da je Veljko i te kako uticao na nju.

- Privikavanje na kamper, ma kako udoban bio, bilo je priznajem teško, ali sam na kraju upala u klopku da ne mogu bez tog vida odmora. Veljko se razlikuje od mene u tom smislu što se ne nervira toliko zbog ljudskog nemara. On poludi od mene dok tokom šetnje koja je naš ritual zvocam o zlim ljudima koji zagađuju i seku šume. On misli da sam luda što sa rukavicama i velikim džakom skupljam sve bačeno na ulicu od moje kapije do izlaska na glavni put, a ja smatram, da će neko slediti moj primer ako me pet puta vidi da to radim, ili da će barem, kada pokuša da baci bocu ili kesu, osetiti malo stida. Veljko misli da će neko baš u inat sledeći put baciti dve kese. Možda je u pravu - priča Verica.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike