Seksualni predator i u zatvoru misli na estetiku! Harvi Vajnstin uputio molbu sudu, spreman i da snosi sve troškove

16.09.2022

12:04

0

Autor: Marija Mitić

Nekadašnji holivudski moćnik služi kaznu od 23 godine zatvora zbog seksualnih napada

Seksualni predator i u zatvoru misli na estetiku! Harvi Vajnstin uputio molbu sudu, spreman i da snosi sve troškove
Copyright Harvi Vajnštajn/Profimedia

Nekadašnji holivudski moćnik, a danas zatvorenik jedne od ćelija u zatvorskom kompleksu 'Twin Towers' u Los Anđelesu, Harvi Vajnstin, zatražio je pomoć suda oko vrlo specifičnog problema.

Naime, on želi da mu pravne vlasti pomognu da reši problem sa zubima kod privatnog stomatologa. Pored toga što trpi bolove, Harvi može ostati bez ziba ukoliko mu ne odobre ovaj zahtev.

- Situacija je hitna - rekao je ponizno moleći nadležne, bivši filmski producent kojeg su u kolicima dovezli pred sudiju.

- Sam ću platiti sve troškove stomatologa, a radi se o samo jednoj poseti - rekao je.

Njegov avokat Mark Verksman rekao je kako su u zatvorskoj ambulanti Harviju ponudili dva rešenja - ili će mu zube izvaditi ili će ih ostaviti u stanju u kakvom jesu.

Bivši veliki igrač filma i televizije smatra, takođe, da bi mu trebalo biti dopušteno da dobije protezu ili navlake da bi na novom suđenju u Los Anđelesu izgledao "pristojno".

Profimedia
Harvi Vajnstin

- Trpim bolove svakodnevno. Imam rupe na zubima, ne mogu ni da jedem jer mi neki nedostaju - požalio se.

Njegov advokat je rekao kako bi uskraćivanje stomatološke pomoći bilo narušavanje Vajnstinovih ustavnih prava. Takođe je dodao da zbog probelam sa zubima Harvi izgleda "smešno" i "poput karikature".

Sudija je rekla da čak i ako Vajnstin može da plati prevoz do neke ordinacije i nazad, u planu bi svejedno morali da učestvuju i ljudi iz kancelarije šerifa, što nije u skladu sa zadatim normama. Takođe je zatražila i od njegovih advokata pisani zahtev za stomatološko lečenje koji će ona detaljno proučiti.

Seksualni predator već služi kaznu od 23 godine koju je dobio nakon što je u Njujorku porota utvrdila da je kriv po više tačaka optužbe. Asistentkinju produkcije emisije "Project Runway" Mirijam Halej, 2006. godine, prisilio je na oralni seks. Osuđen je i za seksualni napad na frizerku Džesiku Man 2013. godine. Oslobođen je dve optužbe za predatorski seksualni napad povezan s navodnim silovanjem glumice Anebele Skiore, sredinom 1990-ih. 

Inače, Harvija Vajnstina čeka novo suđenje koje bi trebalo da počne 10. oktobra. Ovaj put on se tereti za seksualni napad na pet žena između 2004. i 2013. godine.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike