Pokušavala sam da se takmičim sa Noletom! Jelena Đoković: Suočavam se sa anksioznošću i strahovima

19.08.2022

21:15

1

Autor: Marija Mitić

Supruga slavnog tenisera o svojim unutarnjim borbama

Pokušavala sam da se takmičim sa Noletom! Jelena Đoković: Suočavam se sa anksioznošću i strahovima
Novak i Jelena Đoković - Copyright Foto: Marko Metlas/MN Press

Iako bi mnogi rekli da živi život kao iz bajke, i Jelena Đoković ima svoje borbe i probleme sa kojima se suočava. O tome ona neretko govori o javnosti, kao što je slučaj i sada kada je obelodanila da ima napade anksioznosti.

Kako kaže supruga našeg slavnog tenisera, stres i preopterećenost su u umnogome uticali na njen psihički mir.

- Ponekad sam se osećala preopterećeno što je mnogo uticalo na moje rezultate i otvorenost za nova iskustva, učenje i prijateljstva. Anksioznost i stres nisu šala - rekla je Jelena koja je i sama je i deo ekipe stručnjaka koja se bavi tim problemom i pomaže drugima da prevaziđu anksioznost.

Profimedia
Jelena Đoković

- Bila sam anksiozna, to me je uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i dece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da se moram posvetiti sebi. Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam se takmičiti s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini - izjavila je Jelena za "Stori".

Jelena je iskreno otkrila i kako joj je smetalo što je prepoznaju samo kao suprugu Novaka Đokovića, ali sada na to drugačije gleda. 

Profimedia
Jelena i Novak Đoković

- Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako trebaju izgledati i ponašati se. Nekada me je bolelo što sam prepoznata samo kao njegova supruga, sad to nosim s ponosom - zaključila je Jelena, prenosi pomenuti portal.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike