Ćale moj, ovo ni u najgorim snovima nisam zamišljao: Mihajlo Šaulić se prisetio oca na njegov 71. rođendan (FOTO)

06.09.2022

08:56

1

U Šabanovu čast danas će u njegovom rodnom Šapcu biti postavljena Bista

Ćale moj, ovo ni u najgorim snovima nisam zamišljao: Mihajlo Šaulić se prisetio oca na njegov 71. rođendan (FOTO)
Šaban Šaulić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Nekrunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić danas bi napunio 71. godinu, da ga tragična nesreća u Nemačkoj nije prekinula u misiji. 

Šabanov sin, Mihajlo Šaulić oglasio se ovim povodom na svom Instagramu gde je objavio očevu fotografiju uz emotivnu poruku.

Instagram printscreen/saulicmihajlo
Mihajlo Šaulić posvetio emotivne reči Šabanu

 

- Dolaze neki dani i trenuci koje nisam ni u najgorim snovima zamišljao bez tebe, danas je jedan od tih dana, a tebe nema… ali i danas na tvoj rođendan kao i svaki drugi dan ti si sa mnom i pokazuješ mi put… Srećan ti rođendan ćale moj, ponosu i uzoru za ceo život! - napisao je Mihajlo na Instagramu uz emotikon srca. 

24sedam/Goran Sivački ATAImages/Antonio Ahel
Šaban Šaulić

Prošlo je tri godine od Šabanove smrti, a njegovi najbliži održavaju uspomene na ovu muzičku legendu. Danas će tim povodom u pevačevom rodnom Šapcu biti svečano otkrivanje spomenika, a Bistu je prema rečima Šabanovog brata Hasana Dudić, finansirala je Šaulićeva udovica Gordana.

Inače, spomenik Šauliću će biti na mestu gde je nekada bila autobuska stanica, odakle je Šaban s namerom pošao u veliki grad i osvojio svet. Izrada spomenika poverena je jednom od najpoznatijih srpskih vajara i redovnom profesoru na Fakultetu primenjenih umetnosti Zoranu Ivanoviću, kao i njegovom kolegi Bogdanu Dobroti.

onus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike