Ozi Ozborn o teškoj bolesti: Molio sam Boga da se ujutru ne probudim, to je bila prava agonija

30.08.2022

18:11

0

Muzičar se borio sa velikim bolovima u kičmi, a dešavalo se i da izgubi kontrolu nad telom i kretanje mu je bilo sve napornije

Ozi Ozborn o teškoj bolesti: Molio sam Boga da se ujutru ne probudim, to je bila prava agonija
OZI - Copyright Profimedia

Muzičar i nekadašnji frontmen kultnog benda „Blek Sabat”, Ozi Ozbron je u razgovoru za „The Guardian”, otvoreno pričao o Parkinsonovoj bolesti koja mu je dijagnostifikovana 2003. godine

Kada su mu lekari prvi put postavili dijagnozu, bolest je tada bila u ranom stadijumu, a pre dve godine je prvi put javno govorio o paklu koji prolazi zbog bolesti. 

Ozi je ispričao da ima problema zbog krvnih ugrušaka koji se stvaraju, a ono što mu dodatno komplikuje i otežava situaciju, jeste i depresija koja prati to stanje. 

Profimedia
Ozi Ozborn

 

- Ništa mi nije izazivalo zadovoljstvo i sreću. Ništa. Počeo sam da uzimam antidepresive, i oni su mi tada delovali sasvim u redu - ispričao je Ozborn.

Bolest je uznapredovala i došla do one faze kada pomalo gubi kontrolu nad svojim telom i kretanje mu postaje sve napornije, a to se događa zbog poremećaja u proizvodnji dopamina u mozgu.

- Misliš da podižeš stopalo, ali oba stopala stoje na mestu. Osećam kao da hodam u olovnim čizmama - priznao je muzičar. 

Ozi je imao velike bolove i u kičmi, zbog kojih je kako kaže, poželeo da se nikada više ne probudi. 

Profimedia
Ozi Ozborn

- Bolelo me toliko da sam u jednom trenu pomislio: „Bože, molim te da se sutra ujutru ne probudim.” To je bila prokleta agonija.

Nedavno je otkrio da se on i supruga, Šeron Ozborn vraćaju u rodnu Englesku, jer je sit pucnjava i incidenata koji se događaju u Los Anđelesu. 

- To je j*beno ludilo, ne želim umreti u Americi. Ne želim da budem pokopan u j*benom Forest Lawnu. Ja sam Englez. Želim da se vratim - istakao je Ozborn.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike