Pozorište mi je beg od porodične kolotečine: Mirka Vasiljević otkrila kako pravi balans između porodice i glume

22.08.2022

15:16

0

Glumica kaže da veliku podršku u odgajanju dece ima od familije, te da još uvek nije unajmila dadilju

Pozorište mi je beg od porodične kolotečine: Mirka Vasiljević otkrila kako pravi balans između porodice i glume
dama_godine_21042019_00034 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Glumica Mirka Vasiljević godinama unazad prati svog emotivnog partnera Vujadina Savića, a zbog prirode njegovog posla, često menja destinaciju na kojoj će boraviti. 

- Treba da vidimo koja je to destinacija, na koliko godina, gde će nas put dalje odvesti. Imam još dve predstave do kraja avgusta, imala sam na Gardošu i u Vršcu, leto mi je bilo radno na pozorišnim scenama. Ulazim u jednu seriju od septembra, tako da ima dosta stvari i na privatnom, i na poslovnom planu - kazala je glumica.

Antonio Ahel/ATAImages
Vujadin Savić, Mirka Vasiljević

 

Mirka ističe da se uvek trudi da napravi dobar balans što se tiče i porodice i posla, te da nijedna sfera ne bude zapostavljena. 

- Vaga sam u horoskopu i negde se trudim da i u životu obe strane, privatna i poslovna, budu negde na sredini. Kada sam previše domaćica, pa pretegne da je porodica jača, da sam posao zapostavila, onda se aktiviram poslovno, a ako nema poziva za serije i filmove, moja glumačka ekipa i ja se malo probudimo i pojačamo posao. Ako preteram sa poslom, onda gledam da se vratim kući - kaže Mirka i dodaje da u svemu što radi ima podršku porodice:

Mirka Vasiljević i Vujadin Savić, Antonio Ahel/ATAImages
Mirka Vasiljević, Vujadin Savić

- Naravno, bude to nekad naporno, ali nekako uz pomoć svoje matične porodice, roditelja i tetke za koje sam vezana, a onda i supruga, vratim se u dobru energiju, jer se “naslonim“ na njih i oni me vrate na pravi put. Imam njihovu podršku, što mislim da veoma znači - ističe Mirka i dodaje da pomoć dadilje, ona lično nije zatražila iako je Vujadin nedavno izjavio da će posle osam godina dobiti pomoć:

- Ne znam za to, nije mi ništa Vujadin rekao, nisam obaveštena. Pre bih mu tražila da on to uradi jer nije Vujadin neko ko se bavi organizacijom oko toga gde ćemo, šta ćemo i kako ćemo sa decom. To je uglavnom moja obaveza za organizaciju celokupne kuće i naših privatnih stvari. Nije on neko ko bi sam intervenisao da traži pomoć okolo, dok mu ja ne zatražim.

ATAImages/ A.A.
Mirka Vasiljević, Vujadin Savić

U slučaju kada bi njena deca dobila poziv za neku glumačku ulogu, Mirka otkriva da bi im dala vetar u leđa. 

- Podržala bih isključivo ukoliko njih to zanima. Nisam od roditelja koji forsira da bi trebalo da budu glumci, tu sam da ih podržim ako ima zainteresovanosti, talenta i afiniteta ka tome. Ako bi njih to zanimalo i ako bi me pitali za neku pomoć, naravno da bi se potrudila da budem prva koja bi im priskočila - kaže Mirka. 

Između ostalog, glumica je otkrila da ključ svega zaljubljenost u posao koji radi i voli, a koji joj je i beg od svih porodičnih briga. 

Glumica već duži niz godina igra dve pozorišne predstave “Ljubavne igrarije“ i “Pazi sa kime spavaš“.

- Jako sam ponosna na celu svoju glumačku ekipu, što se tiče predstava jer svi smo tim koji punih osam godina pobeđuje, jer za početak opstali smo i funkcionišemo skladno, prijamo jedni drugima. Nekako u žargonu volim da ih nazovem moj “spa centar“, jer oni su meni beg od moje rutine, od mojih privatnih stvari, problema, umora, brige, porodične kolotečine. Mi smo sada postali i članovi dalje familije, gde se žalimo jedni drugima, pričamo, pevamo, putujemo i nižemo uspehe. Sve to čini život bogatijim i nekako na kraju kada dođemo u neku duboku starost, jedino nam to ostaje, a to su lepi momenti i uspomene koje smo postigli - objasnila je Mirka. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike