Prepoznajete li glumicu sa fotografije? Ovo je bila njena prva uloga, a odmah je tumačila lik majke! (FOTO)

16.08.2022

20:31

0

Prvi put je zaigrala rame uz rame sa velikanima

Prepoznajete li glumicu sa fotografije? Ovo je bila njena prva uloga, a odmah je tumačila lik majke! (FOTO)
Danica Maksimovic (2) - Copyright Printscreen/RTS

Velika glumačka imena su uglavnom počela svoje karijere nekim malim i ne toliko značajnim ulogama. Pre skoro pet decenija to je bio slučaj i sa glumicom sa fotografije. 

Ako niste prepoznali, u pitanju je Danica Maksimović!

Ovo je bio prvi film u kom se pojavila, davne 1976. godine. U pitanju je televizijski film "Džangrizalo", koji je režirao Zdravko Šotra. 

Glavne uloge tumačili su Zoran Radmilović i Ljijana Dragutinović, a zanimljivo je da je i njoj ovo bila prva uloga. Pored Danice i Ljiljane, Vesna Čipčić je takođe ostvarila svoju prvu ulogu baš u ovom filmu.

Danica je, inače, tada imala 23 godine, a odmah je dobila da tumači lik majke.

Ova komedija opisuje grupu turista koji svoj godišnji odmor provode u novootvorenom hotelu na moru. Iz te grupe se upadljivo izdvaja "Džangrizalo", čovek koji ne želi da prihvati život u "paket aranžmanu" i kome ništa ne valja. Iz usamljeničkog života pokušava da ga izvuče učiteljica.

Antonio Ahel/ATAImages
Danica Maksimović

Prva značajna uloga za Danicu usledila je četiri godine kasnije, u filmu Hajduk, a od tada pa do danas gledali smo je u raznim filmovima, serijama, kao i u pozorištu. 

Važi za divu naše glumačke scene, a nema sumnje da je i te kako ponosna što je njen sin Miloš Lolić uplovio u glumačke vode, te postao pozorišni reditelj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike