Zašto je otac Saleta Tropika hteo da ga upiše na folklor: Ušao sam - a oni svi marame, „ju, ju", morao sam da se sklonim!

30.07.2022

21:39

0

Oba roditelja su mu se bavila time, a on je bio striktno protiv

Zašto je otac Saleta Tropika hteo da ga upiše na folklor: Ušao sam - a oni svi marame, „ju, ju", morao sam da se sklonim!
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Aleksandar Cvetković, poznatiji kao Sale Tropiko, rođen je i odrastao u Leskovcu. Igrao je košarku u školskom timu i to mu se veoma dopadalo, ali kada je trebalo da pređe u klub koji bi ga usmerio ka profesionalnoj karijeri, rečeno mu je da za to nema visinu. 

Tada, rešio je da ovaj sport ostane njegov hobi. 

Sa druge strane, roditelji su imali želju da ga preusmere na follklor kojim su se i oni bavili, piše „Grand onlajn", pa je danas poznati pevač tako završio na jednom probnom času, tokom kog mu se dogodio izvesni preokret.

- Bio sam striktno protiv toga, kako to nije za mene. Oni se svi drže, oni svi harmonike, oni svi: „Ju, ju", marame... Nekako se nisam video u tome. Tata me je odveo u KUD „Abrašević", ja gledam i onako, znaš kad je nešto protiv tebe, ne možeš. Rekao sam da moram do toaleta - počeo je bio svoju priču Sale, koji uopšte nije očekivao da će se tu negde i pronaći. 

Sudbina

- To je bio sudbonosni trenutak. Ja čujem neku muziku, nešto je bilo što je tada bilo popularno i aktuelno, neki ritam. Dens, hip-hop i, ja dolazim i vidim kako su svi „kul", u trenerkama, igraju onaj korak, stepovanje i, vraćam se dole gde je bio tata i kažem da ja ne mogu i nateram ga da mu pokažem šta sam video. I, on me je upisao na to i ja i dan-danas gajim tu igru - prisetio se svojevremno u emisiji „Iz profila".

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike