Baki B3 o karijeri, odlasku iz Beograda, familiji i kolegama: Dok ne rešimo porodične probleme, ne vraćam se!

17.07.2022

06:45

0

Za portal 24sedam ispričao je zašto se sa suprugom preselio u Banjaluku, te kakve planove ima za budućnost

Baki B3 o karijeri, odlasku iz Beograda, familiji i kolegama: Dok ne rešimo porodične probleme, ne vraćam se!
alo_zurka_07112018_0147 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Andrija Đogani, domaćoj javnosti poznatiji kao Baki B3, vlasnik hitova poput „Olovna ruka“ i „Mrak“ kojima je kupio srca širokih narodnih masa, dominirao je javnom scenom devedesetih. Danas ovaj beogradski momak živi nešto mirniji, povučeniji život, a u intervjuu za 24sedam otkriva da je pravi porodičan čovek, a da se muzikom bavi iz ljubavi

Karijeru je jedno vreme stavio na pauzu i posvetio se deci, a sada je za obožavaoce spremio tri nove pesme, što je i bio povod da popričamo sa njim i saznamo kakav život sada vodi i zbog čega nije aktivan kao ranije. 

Na Instagram storiju si objavio pesmu, čija melodija podseća na tvoj veliki hit "Olovna ruka"? Je l' to nova pesma ili je u pitanju nešto drugo?

- Što se tiče pesme koju ste čuli na storiju, ta pesma je duetska pesma sa jednom devojkom iz „Granda“. Pesma je gotova, krčka se, menjali smo je više puta, kod mene je, uskoro radimo spot. Imam tri nove pesme, uskoro će biti i spotovi, biće najava za sve. Eto, to sam uradio posle dužeg vremena. Ja sam u zadnjih godinu dana snimio kaver „Nikad više“, prepevao sam pesmu iz 1999. godine, ona je na Jutjubu. 

Stefan Tomasevic/ATAImages
Baki B3

 

Nisi više aktivan kao ranije, povukao si se sa javne scene, zbog čega?

- Ja sam se malo i povukao, posvetio sam se deci, ona su mi prioritet, moj život. Sin Mateo ima pet godina, a Manuel ima tri i po godine. Što se tiče karijere, snimam iz ljubavi prema muzici. Uvek sam radio to iz ljubavi. Nikada mi nije bio bitan novac i koliko ću da zaradim, da li će neki gazda kluba da me pozove. 

Da li je poražavajuće što novokomponovani hitovi i izvođači zauzimaju mesto na estradi?

- Moje vreme nikada ne bih menjao za ovo, bilo je zdravo vreme. Tada je sve bilo realnije. Što se tiče muzike, tekstovi su bili drugačiji, muzički pravac je bio drugačiji, kvalitetniji, a dokaz tome su da pesme iz devedesetih i danas slušaju. Novi klinci, novo doba, Internet, Jutjub, Instagram, Tik Tok, sve je to virtuelna priča, sada se gleda ko će da ima više pregleda, lajkova, a mi smo ranije gledali kako da pronađemo put do publike. Niko ne priča o tome kakav je tekst. 

Je l' teško napraviti hit?

- To se nikad ne zna. Ja nisam znao da će „Olovna ruka“ da bude hit. Ja sam tu pesmu hteo da izbacim iz albuma. Bila mi je teška za pevanje. Pevao sam je tri i po sata i rekao da neću da je pevam. Nisam mogao da je iznesem, hteo sam da se izbaci sa albuma, bila mi je komplikovana. Ja sam tada imao 12,13 pesama na CD-u. Tada niko nije mogao da mi garantuje da će to da bude ultra, mega hit. Bitno je samo da se radi ono što se voli. 

ATAImages/ Stefan Tomašević
Baki B3

 

Postoji li još neka anegdota po kojoj je nastala neka tvoja pesma?

- Postoji jedna anegdota za pesmu „Sudar“. Ona se nalazi na mom drugom albumu „Govorim o ljubavi“ koji je izašao 1997. godine, tada sam izdao osam pesama. Zvala me Aleksandra koja je pisala tekstove, i kaže: "Imam pesmu za tebe". Ispričala mi je priču da se njen drug zagledao u devojku koju je video u prolazu, nije stigao ni da se okrene i čuo je samo bum. On je udario u banderu i tako je ona napisala tekst, koji ide ovako: Vozio sam gradom, malo vreme gubio, kada vidim njeno telo, brate za nju bih ubio i sad mi tamo neko traži da mu platim sve i on i ja idemo sad peške i to sve zbog nje...

Živiš u Banja Luci, da li planiraš da se vratiš u Beograd?

- Ne znam šta će sutra biti, živim sada ovde. Beograd je moj život, ja sam beogradsko dete, ja sam ovde tek četiri, pet godina. Ne znam koliko ću ostati ovde, ali biće onoliko kolio me poslovni putevi i porodični problemi moje supruge budu zadržali. Uvek je bila relacija Beograd - Banjaluka i odlučili smo da budemo ovde, dok se neke stvari ne reše, a kad se to završi, verovatno ćemo se vratiti u Beograd. 

Gde je lakši život, tamo ili u Beogradu?

- Lepo mi je ovde, mirno je, tiho. Ćerka iz prvog braka je četvrta godina fakulteta, ona je tamo u Beogradu, lepo se snašla, verovatno će ići i na master studije. Ja nisam imao tu sreću da me neko uputi na pravi put. Imao sam strica Đoleta, ali roditelj je roditelj. Ako osnuješ porodicu ti tad moraš dete da izvedeš na pravi put. 

Hoćeš li ćerku pogurati u svet muzike?

- Kada sam čuo da dobro peva, ja sam je pitao da li želi da ide u tom pravcu. Međutim, ona je rekla da ne želi da se bavi muzikom, da bude deo estrade. Želi da završi fakultet, zaposlena je, radi, ona uvek može da računa na mene. Ja ću joj pomoći da snimi pesmu. Mislim da će se desiti nešto, ali to samo kada ona bude htela i ako bude spremna. 

Planiraš li proširenje porodice?

- Mislim da je dovoljno. Imamo dva sina i ja ćerku iz prvog braka, ona je velika, još malo, pa će se udati, ako Bog da, sve je kako treba, a sa ova dva klinca furam, dosta je, da sam mlađi, drugačije bi bilo. Lepo je imati decu, ona su pravo bogatstvo, nešto posebno. Ja sam ceo život, klinac, a sa njima sam duplo klinac. Ne razmišljam o proširenju, na prvom mestu mi je da ih izvedem na pravi put. 

Kako funcionišu tvoja supruga i ćerka iz prvog braka? Kako je ona prihvatila da imaš drugu ženu?

- Sve je normalno. Anđela je ozbiljna devojka, svesna je svega, vaspitana je devojka, zrela, zna celu moju priču, ceo život. Ona me u svemu podržava. Ona je u fantastičnim odnosima sa mojom suprugom, mi pomažemo Anđeli, poštuju se. Moja žena je znala za koga se udaje. 

S obzirom na to da si u Banjaluci, koliko uspevaš da se družiš sa kolegama sa estrade i sa kim od njih si u kontaktu?

- Nekad nemam vremena ni za sebe, jer sam okupiran klincima. Kad žena radi, ja sam sa njima, kad ja radim, ona je sa njima. Sami smo, imamo samo jedno drugo, nije jednostavno, ali uspevamo da sve to bude kako treba. Čujem se sa kolegama kada su žurke, koncerti, kada sam u Beogradu, pijem kafu sa Sanijem, Natalijom, Ivanom, Gagijem, sa Đoletom. Čujemo se povremeno, ne stalno, ali smo u kontaktu. 

Jesi li znao da se Gagi verio? Je l' to ljubav za sva vremena?

- Čuo sam da se Gagi verio sa devojkom iz Švedske. Drago mi je da sve to bude kako treba. Drago mi je da pronađe neki svoj mir, prijateljicu sa kojom će da plovi kroz život, da pije kafu. Ne možeš samac da budeš, znam da su u dužoj vezi. Sad kad su se verili, nadam se da će biti i svadbica, verujem u to. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike