Odbijena žalba Amber Herd: Da li joj je ovo bila poslednja slamka spasa?

14.07.2022

07:13

1

Glumica je pokušala da poništi suđenje sa bivšim mužem

Odbijena žalba Amber Herd: Da li joj je ovo bila poslednja slamka spasa?
profimedia-0688923180 - Copyright Profimedia

Sud u Virdžiniji odbio je žalbu koju je podneo advokatski tim Amber Herd, koji su tražili da se poništi suđenje koje je imala sa bivšim mužem Džonijem Depom.

Podsetimo, njeni advokati tražili su da se poništi suđenje zbog toga što jedan od porotnika nije bio onaj za kog se mislilo da jeste. Kako se navodi, njena žalba je odbijena jer nije potkrepljena "legitimnim razlozima".

Advokati Džonija su i sami ranije izjavili da nema "legitimne osnove" za žalbu njegove bivše supruge u svrhu pokretanja novog sudskog postupka u višemilionskom slučaju za klevetu.

Profimedia
Džoni Dep i Amber Herd

Kada je u pitanju "pogrešan član porote", advokati Herdove naveli su da je umesto čoveka koji se našao u poroti, porotnika broj 15, koji ima 52 godine, trebalo da se nađe 77-ogodišnji čovek. Prema podacima iz sudskih dokumenata oba porotnika imaju isto ime i prezime.

Podsetimo, Dep je tužio svoju bivšu suprugu zbog teksta iz 2018. godine, koji je napisala za "Vašington Post". Opisujući svoja iskutva, tvrdila je da je preživela porodično nasilje. Iako nije imenovan, Dep je tužio Amber za klevetu, a u ovom slučaju je odneo pobedu. 

Profimedia
Amber Herd

Iako je presuđeno da Dep dobije 15 miliona dolara - 10 miliona nadoknade štete i 5 miliona kaznene štete, državni zakon ograničava kaznenu odštetu na 350.000 dolara. 

Samim tim, Džoni bi od Amber mogao da dobije 10,35 miliona. Međutim, kako je i Amber dobila odštetu u iznosu od dva miliona dolara, kad se sve sabere i oduzme, ona bi Džoniju trebalo na kraju da isplati 8,35 miliona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike