Bali-beg proglašen krivim pred sudom: Turski zavodnik dobio neočekivanu kaznu

11.07.2022

09:52

0

Burak Ozčevik mogao je da dobije četiri godine zatvora, ali se situacija promenila

Bali-beg proglašen krivim pred sudom: Turski zavodnik dobio neočekivanu kaznu
burak oscevit - Copyright Instagram printscreen/burakozcivit

Jedan od najpopularnijih turskih glumaca Burak Ozčivit, popularni Bali-beg proglašen je krivim zbog vređanja ekipe na setu serije “Osnivač Osman”. Glumac je ipak dobio blagu kaznu, smatraju mnogi.

Tužilaštvo je pri podizanju optužnice zahtevalo zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i jednog meseca. Do toga ipak nije ni došlo, a prema rečima advokata žrtava, njih 150, su bili svedoci uvreda koje je Burak uputio njegovim klijentima. 

 

 

Ipak, sud je proglasio glumca krivim i doneo odluku o uslovnoj kazni od 3.000 lira, odnosno 30 lira u narednih sto dana. S obzirom na to da je reč o njegovom prvom prekršaju, sud je odlučio da ta kazna bude uslovna, odnosno da Ozčivit ne mora da plati kaznu ukoliko ne bude drugih prekršaja.

Kao razlog ovakve odluke navode se i neke olakšavajuće okolnosti po glumca. Kako se ispostavilo, njegovo nezadovoljstvo radom dela ekipe pri snimanju serije je bilo opravdano. Deo ekipe, odnosno zaposleni koji su bili predmet Burakovih uvreda su zanemarivali svoje obaveze, ponašali se bahato i neprofesionalno, nisu na odgovarajući način obezbedili Burakovog konja tokom snimanja, zbog čega glumac umalo nije pao sa istog u punom galopu.

 

 

Kada su sve uzeli u obzir, sudije su osudile Buraka za nekorektan rečnik koji je izgovorio u stanju besa ali je to, kako se navodi, razumljivo. Iz tog razloga Burak je iz slučaja u kom je tužilaštvo zahtevalo višegodišnju zatvorsku kaznu, prošao samo sa uslovnom novčanom kaznom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike